Site icon Αρχείο anagnostis.org

Τα παιδιά διαγωνίζονται στην ρομποτική στο Ναύπλιο

Ρομποτική

Υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου έθεσε τον Μαθητικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2018 ο περιφερειακός διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παναγιώτης Πετρόπουλος.

Ο διαγωνισμός θα γίνει στο Ναύπλιο, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και ώρα 9:30 π.μ. στο χώρο ζωής και τέχνης, «Φουγάρο» (Λεωφ. Ασκληπιού 98). Το διαγωνισμό συνδιοργανώνουν, ο σχολικός σύμβουλος Πληροφορικής Σταύρος Κωτσάκης, ως υπεύθυνος της WRO Hellas στην Πελοπόννησο και ο Δήμος Ναυπλιέων, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.

Ο διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού για μαθητές/τριες Δημοτικού με θέμα «Εποικισμός του Άρη», για μαθητές/τριες Γυμνασίου με θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες» και για μαθητές/τριες Λυκείου με θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Eπιχειρηματικότητα».

Ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ευρύτερης προσπάθειας για τη διάδοση της εκπαιδευτικής μεθοδολογίας STEM (Science – Technology – Engineering – Mathematics) και την ένταξή της στο σύστημα διδασκαλίας και εκπαίδευσης μαθητών/τριών στην Ελλάδα και τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες μπορούν να ενημερωθούν για τις λεπτομέρειες των επιμέρους διαγωνισμών και κυρίως για τις εγγραφές των ομάδων τους στον Περιφερειακό Προκριματικό του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, στο δικτυακό τόπο http://wrohellas.gr. Διευκρινίζεται ότι η μετακίνηση την ημέρα των διαγωνισμών θα πραγματοποιηθεί χωρίς δαπάνη για το Δημόσιο.

Το πρόγραμμα του διαγωνισμού έχει ως εξής:

Ναύπλιο, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018
09:30 – 10:00 Εγγραφή/ καταχώρηση ομάδων
10:00 – 11:30 Προετοιμασία – Δοκιμές
11:30 – 11:45 Διάλειμμα
11:45 – 12:10 Χαιρετισμοί
12:10 – 15:00 Διεξαγωγή Διαγωνισμού – Αξιολόγηση
15:00 – 15:30 Λήξη Διαγωνισμού και Απονομή Βραβείων

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον Περιφερειακό Μαθητικό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής Πελοποννήσου 2018, μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα 2741077070 και 6974432109 ή στο wro.peloponnisos@gmail.com και στη διεύθυνση https://wropeloponnisos.wordpress.com/.

Exit mobile version