ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Αποφασισμένος να βάλει φρένο στην διάβρωση των ακτών ο Δήμος Ναυπλιέων

Αποφασισμένος να εμποδίσει την διάβρωση των ακτών από τα Ίρια έως και το Τολό και την επαναφορά τους σε προηγούμενο στάδιο, εμφανίζεται ο Δήμος Ναυπλιέων.

Παρελήφθησαν ήδη οι μελέτες που αφορούν την διάβρωση όλης της παραλιακής ζώνης, τις οποίες η παρούσα δημοτική αρχή είχε αναθέσει στην Αναπτυξιακή Αργολίδας από τον Σεπτέμβρη του 2015.

Σημειωτέον πως η διάβρωση των ακτών απειλεί οικοδομές, δημόσιες υποδομές και φυσικά μεγάλο μέρος των υπαρχουσών παραλιών.

Διάβρωση ακτών

Οι παλιότερες δημοτικές αρχές είχαν να επιδείξουν ανεπαρκή διαχείριση των παρακτίων ζωνών που οδήγησε σε λάθη, βραχυπρόθεσμες και μη αειφόρες πολιτικές και τεχνικές αποφάσεις για την προστασία των υπό διάβρωση παράκτιων περιοχών, με αποτέλεσμα να φθάσουμε στη σημερινή κατάσταση όπου η ανάληψη δράσης γίνεται επιτακτικότερη.

Ειδικά στην περιοχή του Τολού είχαμε την κατασκευή του Λιμανιού χωρίς μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, όπως και η κατασκευή παράνομων τσιμεντένιων βραχιόνων για να δένουν τις βάρκες. Αρνητικός παράγοντας είναι και η ύπαρξη κτισμάτων μέσα στο αιγιαλό με αποτέλεσμα το κύμα να βρίσκει επάνω στα μπετά και να αφαιρεί άμμο χωρίς να εναποθέτει παράλληλα.

Αντίστοιχες άστοχες παρεμβάσεις έγιναν και στην περιοχή της Κάντιας με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά μέτρα ακτής σε απόσταση χιλιομέτρων.