ΚοινωνίαΑρχείο

Κάλεσμα του ΠΑΜΕ Αργολίδας για συμμετοχή στο συλλαλητήριο της Τρίπολης (Vid)

Συνέντευξη τύπου έδωσε η γραμματεία Αργολίδας του ΠΑΜΕ με την επικεφαλή Ειρήνη Γόντικα να απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο στην Τρίπολη ενάντια στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Αργολίδας:

Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αλλά και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου ανακηρύσσουν την “ανάπτυξη” σαν εθνικό στόχο. Καλούν τους εργάτες, τους φτωχούς και μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία να αποδεχθούν όλη την αντιλαϊκή πολιτική, όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ψηφιστεί όλα αυτά τα χρόνια.

Από τη μια τα φτωχά λαϊκά στρώματα έρχονται αντιμέτωποι με τις κατασχέσεις και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς σε βάρος των λαϊκών νοικοκυριών τους. Συγκεκριμένα για το 2018, οι τραπεζικοί όμιλοι σχεδιάζουν 10.000 πλειστηριασμούς και 40.000 ετησίως για την επόμενη τριετία. Συνολικά, δηλαδή, θα βγουν στο σφυρί 130.000 ακίνητα, μεταξύ των οποίων και σπίτια λαϊκών οικογενειών που δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στην υπερχρέωση προς τις τράπεζες.

Από την άλλη ΕΕ, κυβέρνηση, ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις, χτυπούν με βάση και το τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη βουλή, το δικαίωμα στην  απεργία, την οργάνωση των συνδικάτων, τη συλλογική πάλη.

Είναι τεράστιο ψέμα ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη θα φέρει αύξηση μισθών, μείωση ανεργίας, βελτίωση της ζωής μας. Όρος για αυτήν είναι η ένταση της εκμετάλλευσης, η σφαγή δικαιωμάτων και κοινωνικών παροχών, για να εξασφαλίσουν τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου. Χρόνος για αναμονή δεν υπάρχει. Ο ΣΕΒ, ο ΣΕΤΕ και η κυβέρνηση μας θέλουν χωρίς ΣΣΕ. Μας θέλουν με τα ψίχουλα των 586€ ευρώ και 511€ κάτω των 25 χρόνων.  Δεν μπορούμε να υποταχθούμε στην σιγή νεκροταφείου για να περάσει το άρμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης πάνω από τα κορμιά μας.

Αξιοποιώντας την εμπειρία από τον αγώνα πού δώσαμε μαζί με τα 536 Σωματεία, Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες που έχουν υπογράψει για τις συλλογικές συμβάσεις καλούμαστε να οργανώσουμε τον αγώνα στην ίδια κατεύθυνση ενάντια, στο τσάκισμα των μισθών και μεροκάματων.

Tώρα πρέπει να πάρουμε μέτρα για να κάνουμε πράξη αυτό που φωνάζαμε ως σύνθημα ο νόμος να μείνει στα χαρτιά. Η εργατική τάξη δεν μπορεί να περιμένει τίποτα από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ότι θα μπει μπροστά. Τα σωματεία και τα συνδικάτα από τα κάτω οργανώνουμε την πάλη ενάντια στην στρατηγική που υπηρετεί τα θέλω του ΣΕΒ, της καπιταλιστικής οικονομίας, των επιχειρήσεων, του ρεαλισμού, της συναίνεσης, τη λογική της υγιείς επιχειρηματικότητας.

Αυτή η πολιτική της δίκαιης ανάπτυξης, είναι πού προξενεί τεράστια ζημιά, τσακίζει τη ζωή και τα συμφέροντα της εργατικής τάξης. Έρχονται μάλιστα η κυβέρνηση να διοργανώσει στις 26-27 Φεβρουαρίου στην Τρίπολη «αναπτυξιακό περιφερειακό συνέδριο» ώστε να τη διαλαλήσουν.

Το συνέδριο αφορά τους μεγαλοεξαγωγείς αγροτικών – κτηνοτροφικών προϊόντων, τους επιχειρηματικούς ομίλους της ενέργειας, τους tour operators, τους μεγαλοξενοδόχους, τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Γι’ αυτό θα συνωστιστούν όλοι τους σ’ αυτή τη φιέστα.

Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι τίποτα δεν έχουν να κερδίσουν από αυτή την «ανάπτυξη» και πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα, για τη διεκδίκηση των απωλειών, για τη ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Δίνουμε δυναμική απάντηση, ότι δεν θα επιτρέψουμε να βγει στο σφυρί κανένα σπίτι φτωχής λαϊκής οικογένειας.  

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους, στην κινητοποίηση του ΠΑΜΕ ενάντια στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, την Τετάρτη 21 Φλεβάρη, στην εφορία του Άργους, στις 10:00.

Παράλληλα  οργανώνουμε τη πάλη και συμμετέχουμε στην μαζική κινητοποίηση στην Τρίπολη, ενάντια στο «Αναπτυξιακό Συνέδριο» πού διοργανώνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στην πλατεία Αγ. Βασιλείου την Τρίτη 27 Φλεβάρη στις 6:00μμ.

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ:

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ-ΕΠΙΣΙΤΙΣΜΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΞΥΛΟΥΡΓΩΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

Αναχωρήσεις λεωφορείων για συλλαλητήριο: 16:15 ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ 16:40 ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΟΣΕ ΣΤΟ ΆΡΓΟΣ.