ΡεπορτάζΑρχείο

Η παιδική φαντασία και δημιουργικότητα έλαμψαν στο Ναύπλιο (pics)

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος Περιφερειακός Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που διεξήχθη το πρωί του Σαββάτου (24/2) στον πολυχώρο Φουγάρο στο Ναύπλιο. Οι μαθητές εντυπωσίασαν με την ποιότητα των κατασκευών τους και άσχετα με το τελικό αποτέλεσμα το διασκέδασαν.

Ο Διαγωνισμός υλοποιείται στο πλαίσιο του Πανελλήνιου Διαγωνισμού και λειτουργεί ως πρόκριμα για μαθητές/τριες Δημοτικού με θέμα «Εποικισμός του Άρη» και για μαθητές/τριες Γυμνασίου με θέμα «Βυζαντινή Αυτοκρατορία και Επικοινωνίες». Σε ότι αφορά τα Λύκεια έλαβαν μέρος με θέμα «Αειφόρος Ανάπτυξη και Eπιχειρηματικότητα», χωρίς η συμμετοχή τους να περιλαμβάνεται στο διαγωνιστικό κομμάτι, αφού έχουν ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή τους στους Πανελλήνιους αγώνες.

Διγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής στο Ναύπλιο

Διγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής στο Ναύπλιο

Πάνω από 200 μαθητές και καθηγητές από την Πελοπόννησο είχαν την ευκαιρία να δείξουν τη δουλειά τους, προϊόν της παιδικής φαντασίας και δημιουργικότητας, και να συνομιλήσουν με τους επισκέπτες. 

Πέρα από το διαγωνιστικό κομμάτι, οι μαθητές αξιοποιούν την ευκαιρία να εμπλακούν σε δραστηριότητες και καινοτόμα εργαστήρια ρομποτικής, προγραμματισμού και δημιουργικών κατασκευών.

Διγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής στο Ναύπλιο

Διγωνισμός εκπαιδευτικής ρομποτικής στο Ναύπλιο

Το διαγωνισμό συνδιοργάνωσαν, ο Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Σταύρος Κωτσάκης, ως υπεύθυνος της WRO Hellas στην Πελοπόννησο και ο Δήμος Ναυπλιέων, με την υποστήριξη των Διευθύνσεων Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας και σε συνεργασία με το μη κερδοσκοπικό Οργανισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.

Να σημειωθεί πως ο Δήμος Ναυπλιέων ανακοίνωσε πως θα χρηματοδοτήσει τη δημιουργία Κέντρου Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Ναύπλιο.