ΠολιτικήΑρχείο

Τι θα γίνει με Μουσείο Άργους, Μπούρτζι, δρόμους, λιμάνια και Ξενία (Vid)

Σε θέματα που αφορούν την Αργολίδα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο Δημήτρης Παπαδημητρίου (ο οποίος λίγες ώρες μετά παραιτήθηκε) στη 2η παράλληλη απογευματινή συνεδρία στο Περιφερειακό Συνέδριο Πελοποννήσου με θέμα «Αναπτυξιακή Πολιτική, Επενδύσεις και Επιχειρηματικότητα».

Ωστόσο δεν δεσμεύτηκε για τίποτα απολύτως, παρά μόνο αρκέστηκε σε αυτά που πρέπει να γίνουν χωρίς να δώσει χρονοδιαγράμματα για την ολοκλήρωση των έργων που καίνε…

Ο Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης έδειξε να γνωρίζει κάποια από τα ζητήματα που χρονίζουν αδικαιολόγητα, όπως το μουσείο του Άργους, για το οποίο παραδέχθηκε ότι υπάρχει καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, συνδέοντάς την ολοκλήρωσή του με την στοχευμένη προβολή του τουριστικού προϊόντος της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Εκτός από τον εκσυγχρονισμό του μουσείου του Άργους, ο υπουργός αναφέρθηκε και στο Μπούρτζι, το οποίο επίσης θα πρέπει να ολοκληρωθεί …κάποτε! 

Επίσης έγινε ειδική μνεία στα κατά τόπους ξενοδοχεία «Ξενία», τα οποία θα πρέπει να αναπαλαιωθούν και να εκσυγχρονιστούν, όπως τόνισε ο κ. Παπαδημητρίου, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει κάποιο σχέδιο ή πρόταση για το πως και με τι χρήματα θα γίνει αυτό, ενώ στην περίπτωση του Ναυπλίου υπάρχει και ένα θέμα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, καθώς το κτιριακό συγκρότημα έχει νοικιαστεί σε ιδιώτη, μένοντας όμως για αρκετά χρόνια αναξιοποίητο.

Τέλος, ο Υπουργός υπογράμμισε πως θα πρέπει να βελτιωθεί το περιφερειακό και τοπικό οδικό δίκτυο, όπως επίσης να αναβαθμιστούν οι λιμενικές υποδομές με την υλοποίηση των αναγκαίων έργων  στα λιμανια Ναυπλίου, Παράλιου Άστρους, Γυθείου, παλαιάς Επιδαύρου, Ερμιόνης και Πόρτο Χέλι.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΕ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΜΕΡΑΣ ΚΑΙ ΤΑ LINKS ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ.