ΚοινωνίαΑρχείο

Ασθενοφόρο έμπλεξε στα στενά του Ναυπλίου! Μία ώρα για μεταφορά ασθενούς στην Παλιά Πόλη…

Το πρόβλημα της προσβασιμότητας στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου από οχήματα έκτακτης ανάγκης φάνηκε για ακόμα μία φορά το μεσημέρι του Σαββάτου (10/3), όταν μία επισκέπτρια αισθάνθηκε αδιαθεσία και κλήθηκε ασθενοφόρο.

Παρά το γεγονός ότι το ασθενοφόρο έφθασε άμεσα, έκανε πάνω από μισή ώρα να προσεγγίσει το σημείο λόγω της ακανόνιστης τοποθέτησης ομπρελών, τεντών, τραπεζοκαθισμάτων και εμπορευμάτων από τα καταστήματα της παλιάς πόλης. Σε αυτό να προσθέσουμε και άλλα 20 λεπτά μέχρι να βγει από τα στενά. Ευτυχώς υπήρχε γιατρός στο σημείο που πρόσφερε τις πρώτες βοήθειες και η ασθενής, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με μία ώρα καθυστέρηση, είναι καλά στην υγεία της. Φανταστείτε να είχαμε κάτι πιο σοβαρό ή να χρειαζόταν παρέμβαση της πυροσβεστικής.

Μέχρι να κάνουν την εμφάνισή τους στο μέλλον τα ιπτάμενα ασθενοφόρα, κάτι πρέπει να γίνει…

Ασθενοφόρο Παλιό Ναύπλιο

Ασθενοφόρο Παλιό Ναύπλιο

Τις φωτογραφίες ποστάρει η Elena Grintzali σχολιάζοντας:

«κάπελα πιάσε μισό κιλό… επίπεδο” 
…κατ’αρχήν έχω μποφόρ, γιατί έτυχε νάμαι εκεί συνέβη πριν μισή ώρα & είστε τυχεροί που δεν ήταν δικός μου συγγενής γιατί θάχαμε και…. πικρή συνέχεια -θα μάθω τί έγινε τελικά με την γυναίκα-επισκέπτρια,- ΟΜΩΣ είμαστε αξιολύπητοι αν πρέπει να έχουμε θύμα για να πάρουμε μέτρα! -δηλ. καλά τους τα πήραμε… πάμε παρακάτω τώρα! Το ασθενοφόρο έφαγε τουλάχιστον 20 λεπτά για να βγει απ τα στενά & μετά έτρεχε σαν τρελό!!!!

Έψαχνα να βρω τίτλο ώστε να δείχνω/περιγράφω για άλλη μια φορά το “χαμό” σ αυτά τα όμορφα στενά, που πέσαν τόσα χρήματα για να αναδειχθούν… & που τόσοι ‘Άρχοντες” κορδώνονται! -κανείς σας από καμιά παράταξη δεν είναι αμέτοχος! εγώ λέω ότι με τέτοια συμβάντα… ξεφτιλιζόμαστε! -ωραίοι οι Μαραθώνιοι & όλα τα δρώμενα ώστε ν’ ακούγεται τ’ Ανάπλι και μέχρι το πέρας της Γης αν είναι δυνατόν! ΟΜΩΣ τί είδους χρήσεις γης είναι αυτές που με τόσες Υπηρεσίες, τόσα Συμβούλια & διαβούλια πώς δεν σκεφθήκατε το ύψος των ομπρελών; από πού θα μπει & βγει το ασθενοφόρο; Αν ήταν η Πυροσβεστική που ξέρει ότι “Η ΖΩΗ ΔΕΝ ΤΙΜΑΤΑΙ” (ρωτήστε το νομικό σας) θα τα είχε πάρει παραμάζωμα…. (φίλε Γιωργάκη μπράβο για το ενδιαφέρον που έδειξες -κάτι ήξερα που σε ξεχώρισα…) -έχω σχολιάσει τις φωτο…!!! ΚΑΙ είμαι φιλική/ανεκτική μόνον στον Στ. Γαβρήλο που έχει πει τον παπά δεσπότη -που λένε».

Ασθενοφόρο Παλιό Ναύπλιο

Ασθενοφόρο Παλιό Ναύπλιο

Ασθενοφόρο Παλιό Ναύπλιο