Site icon Αρχείο anagnostis.org

Τι πρέπει να κάνετε για να μην πέσετε θύμα απάτης

Απάτη

Σε έξαρση βρίσκεται το φαινόμενο των τηλεφωνικών απατών σε περιοχές της Αργολίδας, με την αστυνομία να προχωρά και σε συλλήψεις, όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενο ρεπορτάζ.

Οι απατεώνες προσποιούνται συνήθως τους αστυνομικούς και με το γνωστό κόλπο του δήθεν τροχαίου προσπαθούν να αποσπάσουν χρήματα από ηλικιωμένους. Γι’ αυτό τον λόγο θα πρέπει οι μικρότεροι σε ηλικία να πληροφορήσουν τους ηλικιωμένους συγγενείς τους σχετικά με αυτή τη μορφή απάτης ώστε να έχουν το νου τους και να μην πέσουν θύματα.

Σε κάθε περίπτωση που θα αντιληφτείτε πως άτομο ή άτομα προσπαθούν με αυτόν τον τρόπο να σας παρασύρουν να καταβάλετε σε κάποιον λογαριασμό ή άτομο χρήματα, για να διαγραφείτε από τον Τειρεσία, να καλυφτεί το παιδί σας νομικά σε περίπτωση τροχαίου, να δώσετε χρήματα για για για… μην τους  αποκαρδιώσετε. Κλείστε ραντεβού μαζί τους ή πέστε τους να σας ξανακαλέσουν και συνεννοηθείτε ενδιάμεσα με το αστυνομικό τμήμα της περιοχής σας το τι πρέπει να κάνετε για να συλληφθούν.

Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας  (www.hellenicpolice.gr) έχουν αναρτηθεί οι ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης:

Exit mobile version