ΚοινωνίαΑρχείο

Νέες αποκαλύψεις για την εξαφάνιση των δύο κοριτσιών που βρέθηκαν στο Ναύπλιο (Vid)

Βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους οι δύο αδελφές από το Δήλεσι Βοιωτίας και ο 19χρονος φίλος τους που αγνοούνταν από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου. Ο ανιψιός της ηθοποιού Μαίρης Χαλκιά πήρε τα κορίτσια και τα πήγε στο Ναύπλιο κάνοντας την οικογένειά τους να ανησυχεί και να απευθυνθεί στην αστυνομία δηλώνοντας την εξαφάνισή τους.

Οι δύο αδελφές, 16 και 17 ετών, αρνήθηκαν να επιστρέψουν στο σπίτι τους καταγγέλοντας ενδοοικογενειακή βία και πήγαν στο Χαμόγελο του Παιδιού. Η Μαίρη Χαλκιά, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, αποκάλυψε πως ο ανιψιός της δέχεται απειλές για τη ζωή του επειδή βοήθησε τα κορίτσια να φύγουν.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής, οι δύο κοπέλες αφού συνομίλησαν με ειδικούς απο «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ήρθαν σε επαφή με αστυνομικούς στο Ναύπλιο, όπου είχαν μεταβεί μαζί με το νεαρό φίλο τους. Οι δύο ανήλικες αδελφές μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων και θα εξεταστούν από παιδοψυχολόγο.

Τα δύο κορίτσια ζούσαν τον εφιάλτη μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, ενώ σε βάρος των γονιών τους σχηματίζεται δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία από το Αστυνομικό Τμήμα Τανάγρας. Για την υπόθεση θα οριστεί δικάσιμος καθώς δεν είναι αυτόφωρο αδίκημα.

Στην Αστυνομία δήλωσαν ότι δέχονταν λεκτική κυρίως αλλά και σωματική βία από τους γονείς τους και γι΄ αυτό και αποφάσισαν να φύγουν από το σπίτι τους. 

 

Τη μοίρα των παιδιών θα κρίνει ο Εισαγγελέας ανηλίκων που θα αποφασίσει αν τα κορίτσια θα φιλοξενηθούν σε ίδρυμα ή αν θα πρέπει να γυρίσουν στο σπίτι των γονιών τους.

Μάλιστα η μικρότερη από τις ανήλικες αδελφές πριν από το περασμένο Πάσχα φέρεται να έχει κάνει απόπειρα αυτοκτονίας μην αντέχοντας την κόλαση που ζούσε, απόπειρα η οποία κρατήθηκε μυστική από τους γονείς της και δεν καταγγέλθηκε στις αρχές.

Διαβάστε Επίσης:
Βρέθηκαν στο Ναύπλιο οι εξαφανισμένες αδελφές από το Δήλεσι.