ΠολιτικήΑρχείο

Καλύφθηκαν εν μέρει τα κενά στο Ειδικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αργολίδας

Σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός με θέμα τη στελέχωση με εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου Αργολίδας απάντησε ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κ. Γαβρόγλου. Τα κενά αφορούσαν καθηγητές Φυσικής Αγωγής και μουσικής.

Σε ότι αφορά το θέμα της ερώτησης που ετέθη, στην απάντηση του Υπουργού επισημαίνονται τα εξής:

«Όπως προκύπτει από το αρ.10899/10-11-2017 έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου, «στην έναρξη του φετινού σχολικού έτους στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αργολίδας είχε τοποθετηθεί αριθμός εκπαιδευτικών ασύγκριτα μεγαλύτερος από κάθε προηγούμενο».

Σύμφωνα με το ίδιο έγγραφο, στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αργολίδας, είχε διατεθεί για έξι (6) ώρες εκπαιδευτικός κλ.ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής) από το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ Αργολίδας για τη μερική κάλυψη των αναγκών.

Επιπλέον, σύμφωνα με το αρ.10899βπ.έ/2-3-2018 έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου, το κενό εκπαιδευτικού κλ. ΠΕ11 (Φυσικής Αγωγής) καλύφθηκε από τις 5/12/2017 με την πρόσληψη, μέσω ΕΣΠΑ, αναπληρωτή εκπαιδευτικού.

Σύμφωνα δε με το αρ.10899βπ.έ/2-3-2018 έγγραφο της Περιφερειακής Δ/νσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πελοποννήσου το κενό των έξι (6) ωρών εκπαιδευτικού κλ.ΠΕ16 (Μουσικής) καλύφθηκε μερικώς με διάθεση για δύο (2) ώρες μόνιμου εκπαιδευτικού του κλάδου και σύμφωνα με το αρ.10899γ/14-3-2018 έγγραφο της άνω Περιφερειακής καλύφθηκαν επιπλέον δύο (2) ώρες κατόπιν διάθεσης αναπληρωτή εκπαιδευτικού του κλάδου.

Σημειώνεται ότι η πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών ή ωρομίσθιων εκπαιδευτικών αφορά στην κάλυψη λειτουργικών κενών τα οποία προκύπτουν καθ’ όλη τη διάρκεια του διδακτικού έτους, λόγω εκπαιδευτικών αδειών, αναρρωτικών αδειών, αδειών κύησης-λοχείας, αποσπάσεων εκπαιδευτικών και τα οποία δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν».