ΠολιτικήΑρχείο

Απρεπής Τσίπρας (Vid)

Ο Γιάννης Μανιάτης μιλώντας σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής ως ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ στο νομοσχέδιο του ΥΠΟΜΕΔΙ «Ρυθμίσεις θεμάτων Μεταφορών», κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι γι’ άλλη μια φορά νομοθετεί με τρόπο πρόχειρο, ρουσφετολογικό κι έξω από τις ανάγκες της εθνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Αφού διευκρίνισε ότι η ΔΗΣΥ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, χαρακτηρίζοντάς το ως γονατογράφημα, εξήγησε ότι δεν αντιμετωπίζει κανένα από τα ουσιαστικά προβλήματα στα οποία υποτίθεται ότι αναφέρεται.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του αναφέρθηκε και στην ηλεκτρική διασύνδεση των Κυκλάδων, λέγοντας ότι συνιστά απρέπεια ένας Πρωθυπουργός να εγκαινιάζει έργο που δεν είναι δικό του και να μην αναφέρει ότι το έργο αυτό, που έπρεπε να έχει παραδοθεί το 2016, παραδίδεται με 1,5 χρόνο καθυστέρηση… κι έχει επιπλέον κοστίσει 150 εκατ. € στους Έλληνες πολίτες. «Ο απρεπής, απρεπέστατος Πρωθυπουργός της χώρας κ. Τσίπρας, δεν είχε τη στοιχειώδη πολιτική γενναιότητα πριν 2 μέρες, εγκαινιάζοντας το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης των Κυκλάδων, ένα έργο που όχι μόνο ήταν απέναντί του, αλλά ένα έργο που το 2014 ΕΜΕΙΣ προχωρήσαμε, ΕΜΕΙΣ συμβολαιοποιήσαμε, ΕΜΕΙΣ διαμορφώσαμε αυστηρότατο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης και είχε το θράσος να το παρουσιάσει ως δικό του, χωρίς καν να καλέσει και την αρμόδια Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης, κα Corina Cretu. Γι’ αυτό υπήρξε για πρώτη φορά, σε επίπεδο ευρωπαϊκού κράτους, αντίδραση εκ μέρους και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον», ζήτησε την παραίτηση του Υπουργού κ. Σταθάκη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Είχαμε πλαίσιο που βαθμολογήθηκε ως 2ο καλύτερο της ΕΕ το 2015. 3 χρόνια μετά η Κυβέρνηση έφτιαξε πλατφόρμα και μας είπε 13 φορές ότι θα το ενεργοποιήσει.

13 φορές αναβλήθηκε το «Εξοικονομώ κατ’ οίκον». Όταν άνοιξε η πλατφόρμα, η πλατφόρμα έπεσε και ο Υπουργός δεν παραιτήθηκε!». Αποκαλυπτικά ήταν και τα νούμερα που ανέφερε όσον αφορά στις μετεπιβιβάσεις στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: «Το 2014 έγιναν 1.143.000.000 επιβιβάσεις και μετεπιβιβάσεις. Ξέρετε πόσες έγιναν το 2017 με Κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου; 619.000.000! Μειώθηκαν σχεδόν κατά 50% οι χρήσεις των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς από τους φτωχούς πολίτες. Επιπλέον, μειώθηκαν και οι είσοδοι-έξοδοι των ανθρώπων που πληρώνουν εισιτήριο», είπε.