Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες – 2018

Ποιο είναι το “προφίλ” του Έλληνα το 2018; Ποιες είναι οι απόψεις και οι πεποιθήσεις των Ελλήνων για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα; Η έρευνα της διαΝΕΟσις επαναλαμβάνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, και αποκαλύπτει μια σειρά από πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς σκέφτονται οι Έλληνες πολίτες σήμερα.

Η μεγάλη πανελλαδική δημοσκόπηση διεξήχθη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο του 2018. Φέτος, η έρευνα διεξήχθη για λογαριασμό της διαΝΕΟσις από την εταιρεία MRB Hellas, με πανελλαδικό δείγμα 1.250 ατόμων για καθένα από τα δύο μέρη της (και περίπου 2.500 ατόμων για μερικές κοινές ερωτήσεις) και μεθοδολογία διεξαγωγής τις τηλεφωνικές συνεντεύξεις (CATI).

Όπως πάντα, από τον Απρίλιο του 2015 που διεξήχθη για πρώτη φορά, η δημοσκοπική έρευνα περιλάμβανε συνολικά πάνω από 70 ερωτήσεις με περισσότερες από 200 μεταβλητές, που καταγράφουν τις απόψεις των Ελλήνων σε μια σειρά από θέματα: από τις αντιλήψεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη θέση της Ελλάδας σε αυτήν, μέχρι τις απόψεις για την οικονομία, τη μετανάστευση, τα ατομικά δικαιώματα, την εκπαίδευση, θρησκεία, τη σεξουαλική παρενόχληση, ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό.

Το εύρος των συμπερασμάτων που μπορούν να εξαχθούν από αυτό το πλήθος στοιχείων είναι εξαιρετικά μεγάλο. 
 

ΟΛΗ Η ΕΡΕΥΝΑ ΕΔΩ