ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

WiFi4EU για το Άργος

Στα μέσα Μαΐου θα δημοσιευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η πρώτη πρόσκληση υποβολής σχεδίων για το το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης για δημιουργία σημείων wifi σε δημόσιους χώρους.

Ήδη μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των δήμων ανά την Ελλάδα για συμμετοχή στο WiFi4EU, το οποίο τους δίνει τη δυνατότητα να εγκαταστήσουν σημεία Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, όπως βιβλιοθήκες, μουσεία, δημόσια πάρκα και πλατείες.

Σύμφωνα με τον Γιάννη Τσιάμη που είναι πρόεδρος της επιτροπής Οργάνωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΚΕΔΕ, στην Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να συμπεριληφθούν περίπου 15 δήμοι, άρα δεν υπάρχει χώρος για όλους.

Για την διεκδίκηση ενός εκ των voucher του προγράμματος έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον και ο Δήμος Άργους Μυκηνών που επιδιώκει τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών του για του δημότες. Όπως δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος: «Ο δήμος Άργους Μυκηνών έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να ενταχθεί στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα WiFi for Europe. Μετά την αίτηση εγγραφής στην ειδική πλατφόρμα την οποία πραγματοποίησε το αρμόδιο τμήμα αναμένουμε τα αποτελέσματα ώστε να διεκδικήσουμε το δελτίο (voucher) των 15.000 ευρώ το οποίο καλύπτει τα έξοδα του δικτύου. Η δωρεά πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους χώρους, πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε όλα τα επίπεδα της καθημερινότητας των πολιτών. Ο δήμος Άργους Μυκηνών θα βρίσκεται πάντοτε στην πρώτη γραμμή διεκδίκησης τέτοιων προγραμμάτων».

Στόχος του προγράμματος WiFi4EU είναι η στήριξη με προϋπολογισμό 120 εκατ. ευρώ για την περίοδο 2017-2019 της εγκατάστασης σύγχρονου εξοπλισμού Wi-Fi στα κέντρα κοινωνικής ζωής.

Οι εγγεγραμμένοι δήμοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για την πρώτη σειρά 1.000 κουπονιών (voucher) WiFi4EU. Στη συνέχεια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει τους 1.000 δήμους που θα λάβουν χρηματοδότηση μέσω της πρώτης πρόσκλησης. Συνολικά κατά τη διάρκεια των δύο επόμενων χρόνων αναμένεται να δημοσιευτούν τέσσερις ακόμη προσκλήσεις του προγράμματος.