ΚοινωνίαΑρχείο

Νέα κενά στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού

Μεγάλα κενά και προβλήματα αναμένεται να δημιουργηθούν στο Κέντρο Υγείας Λυγουριού από την αλλαγή της υπαγωγής των Περιφερειακών Ιατρείων που σήμερα υπάγονται σε αυτό, με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σωστά οι εφημερίες.

Ο Βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός κατέθεσε στη Βουλή Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Λυγουριού.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Το Κέντρο Υγείας Λυγουριού δέχθηκε πέρσι 48.000 επισκέψεις και εξυπηρέτησε 5.310 έκτακτα και επείγοντα περιστατικά.

Ο σχεδιασμός αλλαγής της υπαγωγής των Περιφερειακών Ιατρείων που σήμερα υπάγονται στο Κέντρο Υγείας θα δημιουργήσει μεγάλα κενά και προβλήματα που δεν θα επιστρέψουν την ακώλυτη λειτουργία των εφημεριών και για το λόγο αυτό πρέπει να αναληφθούν οι απαιτούμενες ενέργειες.

Επισημαίνεται ότι το Κέντρο Υγείας ήδη αντιμετωπίζει σημαντικά κενά προσωπικού. Αναφέρεται ενδεικτικά πως δεν έχει ακόμη πληρωθεί η κενή οργανική θέση γενικού ιατρού που συνταξιοδοτήθηκε στις 31/12/2016, ενώ προβλήματα υπάρχουν στο μικροβιολογικό και το ακτινολογικό.

Τούτων δοθέντων,

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

  1. Με ποιες άμεσες ενέργειες θα καλυφθούν τα ήδη υφιστάμενα κενά και θα διασφαλιστεί η ακώλυτη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Λυγουριού ενόψει της σχεδιαζόμενης αλλαγής της υπαγωγής των Περιφερειακών Ιατρείων που σήμερα υπάγονται σε αυτό».