ΠολιτισμόςΑρχείο

Διάλογοι με τον σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου στο Βουλευτικό

Το πρόγραμμα Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα, που υλοποιείται από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου σε σύμπραξη με το τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και με τη στήριξη του Δήμου Ναυπλιέων συνεχίζεται στην Αργολίδα με δράσεις για μαθητές, εκπαιδευτικούς και ενήλικες.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, πραγματοποιήθηκε η δεύτερη συνάντηση της δράσης Διάλογοι τη Δευτέρα 19 Μαρτίου στην αίθουσα Βουλευτικού στο Ναύπλιο με τον σκηνοθέτη Κώστα Φιλίππογλου.

Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα

Στο βιωματικό εργαστήριο με θέμα το έργο Βάτραχοι του Αριστοφάνη συμμετείχαν ενεργά κάτοικοι και επισκέπτες του Ναυπλίου και των γύρω περιοχών καθώς και φοιτητές και φοιτήτριες του τμήματος Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Η επόμενη συνάντηση της δράσης Διάλογοι – συζητήσεις και ανοιχτά εργαστήρια με τους καλλιτέχνες των φετινών παραστάσεων της Επιδαύρου, είναι προγραμματισμένη  για τις 16 Απριλίου στο Βουλευτικό Ναυπλίου με ένα ανοιχτό θεωρητικό και πρακτικό εργαστήριο με τον σκηνοθέτη Θάνο Παπακωνσταντίνου ενώ ακολουθούν συναντήσεις με τους σκηνοθέτες Κωσταντίνο Ντέλλα (7 Μαΐου) και Μάρθα Φριντζήλα (21 Μαΐου).

Εκπαιδεύοντας το κοινό στο Αρχαίο Δράμα

Το πρόγραμμα υλοποιείται σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας.

Η δράση Διάλογοι πραγματοποιείται με την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας Βουλευτικού από το Δημοτικό Οργανισμό Πολιτισμού – Περιβάλλοντος – Αθλητισμού -Τουρισμού (Δ.Ο.Π.Π.Α.Τ) του Δήμου Ναυπλιέων.