Site icon Αρχείο anagnostis.org

Ο πορτοκαλεώνας που έγινε ντίσκο και για 37 χρόνια παραμένει σήμα κατατεθέν της Επιδαύρου (Pics, Vid)

Disco Capaki Επίδαυρος

Μέσα σε ένα χωράφι με πορτοκαλιές στην Παλαιά Επίδαυρο και κάτω από τις νερατζιές και τις λεμονιές βρίσκεται μία ντίσκο βγαλμένη από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70. Στέκι διασήμων και θεατών του αρχαίου θεάτρου, έχει προσφέρει για δεκαετίες αξέχαστες βραδιές μετά τις παραστάσεις στην Επίδαυρο.

Η Ντίσκο Καπάκι του Ηλία και της Αγγελικής άνοιξε το 1981 και επί 37 χρόνια παραμένει κλασικό στέκι για ντόπιους και επισκέπτες τους θερινούς μήνες.

Στην αρχή ο χώρος ήταν ένας πορτοκαλεώνας σε ένα μέρος του οποίου χτίστηκε η ντίσκο. Ο υπόλοιπος παραμένει ως έχει και πλέον χρησιμοποιείται ως πάρκινγκ από τους πελάτες. 

Τα 2-3 πρώτα χρόνια λειτουργίας η ντίσκο δεν είχε όνομα. Όπως έχει δηλώσει σε συνέντευξή της στο Vice η “νονά” και ιδιοκτήτρια Αγγελική: «Όλοι πήγαιναν αργά και μετά από κάποιο άλλο μαγαζί. Ήταν το “αργότερα”, το αποκορύφωμα της διασκέδασης. Και πηγαίναμε όλοι “καπάκι” για να διασκεδάσουμε ως αργά. Και έμεινε το “Καπάκι” και μένουμε ανοιχτοί ως το πρωί. Εκτός από τις περιόδους που κλείναμε νωρίς, όπως τότε με τον νόμο Παπαθεμελή».

Σήμα κατατεθέν η διάσημη πίστα του μαγαζιού η οποία παραμένει ίδια όλα αυτά τα χρόνια και δίνει έναν ρετρό τόνο σε μία από τις ελάχιστες τέτοιες ντίσκο (αν όχι η μόνη) που παραμένουν ανοιχτές και συνεχίζουν ακάθεκτες μέχρι και σήμερα στην Ελλάδα.

Πάντα συνυπήρχαν και γίνονταν ένα κουβάρι οι ντόπιοι με τους τουρίστες και τους διάσημους. Από το «Καπάκι» έχουν περάσει ο Peter Stein, ο Τσαρούχης, ο Κουγιουμτζής, ο Παπαμιχαήλ, ο Λυκουρέζος με την Λάσκαρη, ο Κούρκουλος με τη Λάτση, ο Διονύσης Φωτόπουλος, ο Αντώνης Τρίτσης κ.α.

Χαρακτηριστικές είναι οι ρετρό εικόνες εποχής:

Exit mobile version