ΠολιτισμόςΑρχείο

1,5 εκατ. ευρώ για το νέο κτίριο του συσσιτίου Ευαγγελίστριας

Την ένταξη του έργου της ανέγερσης κτιρίου παροχής συσσιτίων στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξασφάλισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με προϋπολογισμό 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Ο κ. Τατούλης αφού εξήρε τη σημασία του έργου αυτού, που ικανοποιεί ένα διαρκές αίτημα της τοπικής κοινωνίας, σημείωσε την αγαστή συνεργασία με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξανδρο Χαρίτση, το Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς κ. Παναγιώτη Κορκολή και το ιδιαίτερο ενδιαφέρον και την υποστήριξη του έργου από το Βουλευτή του Σύριζα Αργολίδας κ. Ιωάννη Γκιόλα.

Ο π. Ελευθέριος Μίχος με τη σειρά του εκφράζει την ευγνωμοσύνη του:

«Αξιότιμε κύριε Περιφερειάρχη,

Το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, προεξάρχοντος του π. Ελευθερίου Μίχου,σας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες για τον καθοριστικό σας ρόλο στην ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του κτιρίου του συσσιτίου, αξίας 1.500.000 €, το οποίο θα περιλαμβάνει τις κτιριακές του εγκαταστάσεις μετά των παρακολουθημάτων του και αναγκαίου εξοπλισμού του, ήτοι των μαγειρείων, αποθηκευτικών χώρων, ιματιοθήκης, χώρου εστιάσεως απόρων, χώρου για ιατρικές εξετάσεις από κινητές μονάδες σε συνεργασία με μεγάλα Νοσοκομεία των Αθηνών, αλλά και της αναδείξεως του αρχαιολογικού χώρου με το υποέργο που περιλαμβάνεται στην εγκριθείσα, από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, μελέτη.

Το σημαντικό και αναγκαίο αυτό έργο λύνει πλέον το χρόνιο πρόβλημα της παροχής συσσιτίου στους αστέγους και απόρους, διασφαλίζοντας και εξασφαλίζοντας εκ μέρους του Ιερού Ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου, την πραγμάτωση της κοινωνικής προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. 

Ήρθε η ώρα να φύγουμε από τα Προκάτ, που εδώ και έντεκα χρόνια λειτουργεί το συσσίτιο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.

Εκ του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου».