ΚοινωνίαΑρχείο

Δύο πιτσιρικάδες είχαν ρημάξει σπίτια και αυτοκίνητα στο Ναύπλιο

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, 8 περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια και αυτοκίνητα, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων.

Για τις υποθέσεις αυτές, κατηγορούνται δύο Έλληνες, ηλικίας 19 και 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής. Η δικογραφία περιλαμβάνει ακόμη έναν 50χρονο Αλβανό, που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Οι δύο νεαροί, από τις 4 Ιουνίου έως τις 7 Νοεμβρίου 2017, σε τοπικές κοινότητες του Δήμου Ναυπλιέων, διέπραξαν συνολικά 4 κλοπές σε σπίτια και 4 σε οχήματα.

Είχαν αφαιρέσει χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και χρυσαφικά, που η συνολική αξία τους ξεπερνά τις 15.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τους.

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια του 19χρονου και του 21χρονου, σε τοπική κοινότητα του Ναυπλίου, Αργολίδας, βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων και αποδόθηκε στους ιδιοκτήτες τους.

Επιπλέον, σε έρευνα που έγινε στην οικία του 50χρονου, βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, το οποίο όπως προέκυψε ήταν κλεμμένο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους, σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.