ΚοινωνίαΑρχείο

Το Πασχαλινό τραπέζι είχε απόλυτη επιτυχία

Σε μία και μοναδική τοποθέτηση το διοικητικό συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας, υπεραμύνεται της επιλογής να παραθέσει πασχαλινό τραπέζι σε ανθρώπους με σοβαρά οικονομικά προβλήματα και τα βάζει με όσους επιχείρησαν μέσω δημοσιευμάτων να εκμεταλλευτούν πολιτικά το θέμα.

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση:

«Προς αποκατάσταση της αλήθειας σχετικά με τα χθεσινά και σημερινά κακόβουλα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο σχετικά με το Πασχαλινό γεύμα απόρων και αστέγων του συσσιτίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου,το διοικητικό συμβούλιο του συσσιτίου διά πρώτη και τελευταία φορά ενημερώνει και γνωστοποιεί προς όλους τους αναγνώστες μη επανερχόμενο εις το αυτό θέμα και προς αποφυγή παρερμηνειών ότι: 

Μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συσσιτίου είχαμε επισκεφθεί στο γραφείο του,τον Δήμαρχο Ναυπλιέων κ. Δημήτριο Κωστούρο και του ζητήσαμε,ύστερα και από παράκληση αρκετών σιτιζομένων, οι οποίοι ως μοναχικά άτομα, δεν ήθελαν να είναι μόνοι τους την Άγια αυτή ημέρα, να καλύψει τις δαπάνες του Πασχαλινού γεύματος,στον προαύλιο χώρο της Ευαγγελίστριας . Θελήσαμε με αυτόν τον τρόπο,όπως γίνεται και σε πολλούς άλλους Δήμους και Εκκλησίες, να αγκαλιάσουμε τους μοναχικούς, άστεγους και απόρους, με αγάπη,με αξιοπρέπεια και σεβασμό στην ιδιαιτερότητα που έχει επιφέρει η δυσκολία της οικονομικής κρίσης,σε μια προσπάθεια να μεταφερθεί το πνεύμα της αγάπης και της αλληλεγγύης σε άτομα που ανήκουν σε ευαίσθητες πληθυσμιακές ομάδες. Να αισθανθούν όλοι ότι είμαστε μία οικογένεια, σουβλίζοντας ακόμη και οι ίδιοι αρνιά. 

Δεν θέλαμε να αισθανθεί κανείς μόνος την ημέρα αυτή. 

Ουδείς αναγκάσθηκε από τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα σίτισης να παραστεί κατά την χθεσινή εκδήλωση χωρίς να το επιθυμεί ο ίδιος,ενώ αυτοί που δεν θέλησαν να παραστούν στο γιορτινό τραπέζι, σεβόμενοι απόλυτα την επιθυμία τους, τους δόθηκαν πακέτα φαγητού, χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από κανέναν. Άρα δεν υπήρχε καμία έκθεση στην δημοσιότητα κανενός συνανθρώπου μας. Αυτοί που μετείχαν στην εκδήλωση το ήθελαν οι ίδιοι. Όσοι δεν ήθελαν δεν συμμετείχαν. 

Επίσης,κανένα Μ.Μ.Ε. δεν εκλήθη να καλύψει το Πασχαλινό τραπέζι, καθώς και ουδείς από τον Δήμο παραβρέθηκε και έτσι δεν μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι η Εκκλησία μετέχει σε πολιτικά παιχνίδια αφενός και αφετέρου ότι ο κ. Δήμαρχος χρησιμοποίησε το συσσίτιο με πολιτική σκοπιμότητα και προς ίδιον πολιτικό όφελος. 

Κατά συνέπειαν για εμάς το Πασχαλινό τραπέζι με όσους παραβρέθηκαν εκ των σιτιζομένων, είχε απόλυτη επιτυχία, τα δε περί του αντιθέτου διαλαμβανόμενα και διατεινόμενα εις τα προηγούμενα αρνητικά δημοσιεύματα δεν μας αγγίζουν και ως εκ τούτου δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να χρησιμοποιεί το συσσίτιο της Ενορίας μας ως «σπέκουλα» πολιτική».