ΑθλητισμόςΑρχείο

Ένα ποιοτικό τουρνουά σε Πόρο και Γαλατά (Pics)

Αυλαία έριξε το περασμένο Σάββατο 14 Απριλίου στο γήπεδο του Γαλατά το 2o  Διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου  «ΘΗΣΕΑΣ» το οποίο συνδιοργάνωσαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι Δήμοι Πόρου και Τροιζηνίας – Μεθάνων.

Το τουρνουά διήρκησε 4 ημέρες από τις 11 έως 14 Απριλίου στα γήπεδα του Πόρου και του Γαλατά σε τρείς ηλικιακές κατηγορίες, Κ-13, Κ-11 και Κ-9 με τη συμμετοχή 18 ομάδων και πάνω απο 250 παιδιών. Το τουρνουά προσέλκυσε ομάδες τόσο από τους Δήμους Πόρου και Τροιζηνίας – Μεθάνων αλλά κυρίως απο διάφορες περιοχές της Ελλάδας όπως η Κεφαλλονιά, η Σύρος, απο την περιοχές της Αθήνας όπως τα Καλύβια, η Νέα Κιφησιά και το Περιστέρι αλλά και εκτός Ελλάδως απο ομάδες που προέρχονται απο τη Βουλγαρία.

2ο Διεθνές Τουρνουά «Θησέας»

2ο Διεθνές Τουρνουά «Θησέας»

Το ενδιαφέρον κορυφώθηκε την τελευταία μέρα του τουρνουά με τη  διεξαγωγή των τελικών στις ηλικιακές κατηγορίες Κ-11 και Κ-9  στο γήπεδο του Γαλατά που ήταν συγκλονιστικοί σε εξέλιξη  και χάρισαν συναρπαστικό θέαμα σε παραπάνω από 250 θεατές που τους παρακολούθησαν.

Χαρακτηριστικά στον μεγάλο τελικό της ηλικιακής κατηγορίας Κ-11  όπου αγωνίστηκαν η ομάδα από τη Σύρο ενάντια στα Καλύβια Αττικής το παιχνίδι οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι μιας και στη κανονική του διάρκεια το τελικό σκορ ήταν 2-2 με τέσσαρα πανέμορφα γκολ.  Εκεί τελική νικήτρια αναδείχτηκε η ομάδα της Σύρου με 5-4 μέσα σε πανηγυρισμούς και άπλετο χειροκρότημα από τους θεατές και για τις δύο ομάδες. Εκτός από την ομάδα της Σύρου το κύπελλο κατέκτησαν επίσης ο Τροιζηνιακός Α.Σ στην κατηγορία Κ-13 και η ομάδα της Νέας Κηφισιάς στην κατηγορία Κ-9. Στην τελετή λήξης που ακολούθησε βραβεύτηκαν οι τρεις πρώτες ομάδες ανά ηλικιακή κατηγορία.

2ο Διεθνές Τουρνουά «Θησέας»

2ο Διεθνές Τουρνουά «Θησέας»

Τις βραβεύσεις έκαναν  ο Δημαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Καραγιάννης Κωνσταντίνος, ο Διευθυντής του Αστυνομικού τμήματος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Θυμιόπουλος Απόστολος και ο Πρόεδρος του Τροιζηνιακού Α.Σ κ. Σαμπάνης Δημήτριος.  Μάλιστα ο Δημαρχος Τροιζηνίας – Μεθάνων κ. Καραγιάννης Κωνσταντίνος που παρακολούθησε τους τελικούς καλωσόρισε και απηύθυνε χαιρετισμό σε όλους τους αγωνιζόμενους τους συνοδούς και τους άλλους θεατές χαιρετισμό και ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν στην άρτια διοργάνωση του τουρνουά.

Η επιτυχία του τουρνουά αποτυπώθηκε τόσο από την κοινή επιθυμία των Δημάρχων και των δύο Δήμων (Πόρου και Τροιζηνίας – Μεθάνων) να συνδιοργανώσουν το τουρνουά και την επόμενη χρονιά  όσο και από αυτή των παιδιών και των συνοδών τους να ξανασυμμετάσχουν σε αυτό του χρόνου όντας απόλυτα ευχαριστημένοι από τη διοργάνωση του τουρνουά και από τη διαμονή τους κατα το διάστημα αυτό στον Πόρο και τον Γαλατά κατά το οποίο απήλαυσαν τις φυσική ομορφιά της περιοχής και τη φιλοξενία των ανθρώπων τους, την κουζίνα της περιοχής και τα διάφορα αξιοθέατα.

2ο Διεθνές Τουρνουά «Θησέας»

2ο Διεθνές Τουρνουά «Θησέας»

2ο Διεθνές Τουρνουά «Θησέας»

2ο Διεθνές Τουρνουά «Θησέας»

2ο Διεθνές Τουρνουά «Θησέας»