ΑθλητισμόςΑρχείο

Ένας Αρχαίος δρομέας μπροστά από την πύλη των Λεόντων

Η ανανέωση της αισθητικής ταυτότητας του Αργειακού Μυκηναϊκού Ημιμαραθωνίου με τον σχεδιασμό ενός ιδιαίτερου λογοτύπου, βασίστηκε στη μεγάλη ιστορικότητα του Δήμου Άργους Μυκηνών, καθώς και στις υψηλές προδιαγραφές του Νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου Κοινωνικής Μέριμνας και Αθλητισμού.

Ένας Αρχαίος δρομέας μπροστά από την πύλη των Λεόντων. Οι “Πολύχρυσες Μυκήνες”, το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα είναι ένα εξαιρετικά δυνατό “brand”.

Το όνομά τους έχει δοθεί σε έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της Ελληνικής προϊστορίας, το μυκηναϊκό, και οι μύθοι που συνδέονται με την ιστορία τους διαπέρασαν τους αιώνες, μέσα από τα ομηρικά έπη και τις μεγάλες τραγωδίες της κλασικής εποχής, ενώ ενέπνευσαν και εμπνέουν παγκοσμίως την πνευματική έκφραση και την τέχνη. 

Η απεικόνιση της Πύλης των Λεόντων, του υπέροχου αυτού μεγαλιθικού μνημείου, το οποίο θεωρείται ως το πρώτο παράδειγμα μνημειώδους γλυπτικής που γνωρίζουμε στην Ευρώπη, συνδυάστηκε με την γραφή του συνθήματος “Run Through History”, καθώς το πολυσήμαντο αυτό αθλητικό γεγονός έχει δυνατότητα σπουδαίας εξωστρέφειας, ενώ η πύλη αποτελεί το σήμα κατατεθέν του αγώνα όλα αυτά τα χρόνια. 

Ο Αρχαίος αθλητής συμβολίζει τις μεγάλες διακρίσεις των Αργείων. Οι Αργείοι είχαν την άθληση ως τρόπο ζωής. Αυτό άλλωστε αποδεικνύεται τόσο από τα στάδια και τα γυμναστήρια που αναφέρεται ιστορικά ότι υπήρχαν, όσο και από την δυναμική παρουσία και τις σημαντικές νίκες τους σε όλους τους γνωστούς στην Αρχαιότητα αγώνες.