Site icon Αρχείο anagnostis.org

Ανήμερα του Αγίου Πέτρου η ετήσια γιορτή του Δαναού

Άγιος Πέτρος Άργος

Την 3η Μαϊου ημέρα Πέμπτη, κατά την οποία τιμάται η μνήμη του Αγίου Πέτρου, Επισκόπου και Πολιούχου ΄Αργους του Θαυματουργού & Προστάτου του «Δαναού», ο Σύλλογός Αργείων «Ο Δαναός» την 11.15΄ π.μ. της ίδιας ημέρας τελεί την ετήσια εoρτή το, σύμφωνα με το ιδρυτικό καταστατικό του.

Την ημέρα και ώρα αυτή, ο Σύλλογός θα υποδεχθεί με φιλοφροσύνη στο Μέγαρό του, Αρχές, Φορείς, Σωματεία, τα μέλη του, αλλα και λοιπούς συνεορταστές συμπολίτες, με το κάτωθι εορταστικό πρόγραμμα:

Τον Πανηγυρικό της εορτής θα εκφωνήσει ο κ. Ιωάννης Αντ. Παναγιωτόπουλος, Επ. Καθηγητής Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: « ν γίοις Πέτρος ργους (860-930), ς συνεπς ἐραστς τς σκησης».

Επίσης αποφασίστηκε να απονεμηθεί η ανώτερη Τιμητική Διάκριση του Συλλόγου (Μετάλλιο της 100ετηρίδος του), μετα τιμητικού διπλώματος στην Καίτη Προκοπίου και να ανακηρυχθεί Επίτιμο Μέλος του Συλλόγου για την επι δεκαετίες  εξόχως σημαντική παρουσία, προσφορά και πολύπλευρη δραστηριότητά της.

 Επίσης στο πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνεται:

 

                                                                                    

Exit mobile version