ΚοινωνίαΑρχείο

Τα Εργατικά Κέντρα Άργους και Ναυπλίου για την Πρωτομαγιά

Ανακοινώσεις για την εργατική πρωτομαγιά εξέδωσαν το Εργατικό Κέντρο Αργολίδας που εδρεύει στο Άργος και το Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου.

Εργατικό Κέντρο Αργολίδας:

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Συνταξιούχοι,

ΖΗΤΩ η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις , στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων

 Η Πρωτομαγιά του 2018, βρίσκει του Ελληνες εργαζόμενους, σχεδόν ολόκληρη την ελληνική κοινωνία εξαθλιωμένη από τις αδιέξοδες και καταστροφικές κυβερνητικές και τροικανές πολιτικές. Αντιμέτωπη με την ανεργία την φοροεπιδρομη, την επίθεση σε θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα. H Kυβέρνηση συνεχίζοντας τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία φορτώνει ατις πλατες μισθωτών και συνταξιουχων νέα δυσβάστακτα μέτρα.

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ.

Την κρίση να πληρώσουν οι έχοντες, οι κατέχοντες και οι ένοχοι που τη δημιούργησαν και σήμερα κερδίζουν ξανά απ αυτή.

Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκεινους που παλεύουν ενάντια στη φτώχεια κι στην εξαθλίωση, στις αδικίες στις διακρίσεις, στην κατακρήμνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτης εργασίας είναι ΞΕΚΑΘΑΡΗ, ΕΝΩΤΙΚΗ και ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ, ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΤΩΝ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΟ ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΓΥΗΣΕΩΝ & ΤΗΝ ΕΜΠΕΔΩΣΗ Της ΕΡΓΟΔ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑΣ.
  • ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗς  Της ΑΝΕΡΓΙΑς ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΗς ΤΩΝ ΑΝΕΡΓΩΝ.
  • ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑς ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚ
  • ΟΥΡΙΚΩΝ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ΑΞΙΟΠΡΕΠΟΥΣ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ
  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΑΝΑΔΙΑΝΕΜΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΑΥΣΤΗΡΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ  ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ.
  • ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ Της ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
  • ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ, ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΙΣΧΥΟΝ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ LOCK OUT (ανταπεργία) ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Με ΕΝΟΤΗΤΑ και ΑΓΩΝΑ προωθούμε τα αιτήματά μας, διασφαλίζουμε τα δικαιώματά μας.

Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ναυπλίου καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά την Τρίτη 1η Μαΐου.

Η Κυβέρνηση συνεχίζοντας τις ίδιες καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία, φορτώνει στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων νέα δυσβάστακτα μέτρα.

Τα μέτωπα και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και συνεχή και ολόκληρη η ελληνική κοινωνία έχει εξαντλήσει τα όρια αντοχών και ανοχών της.

Η ΑΝΕΡΓΙΑ που είναι και η βασική αιτία της «ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΕΓΚΕΦΑΛΩΝ», η ΦΤΩΧΕΙΑ και ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ,  η ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ, η γενίκευση των ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ, η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ, διαμορφώνουν ένα ζοφερό περιβάλλον.

Οι μισθοί των εργαζομένων και οι συντάξεις των συνταξιούχων συρρικνώνονται, τα εισοδήματα των λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων εξαϋλώνονται και στο τέλος ουσία την κατάργηση της μεσαίας τάξης.

Γι΄ αυτό λοιπόν  την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύ­ουν ενάντια στη φτώχεια και στην εξαθλίωση, στις αδικίες, στις διακρίσεις και  στην κατακρή­μνιση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ , ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ

ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

  • Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων που οδήγησαν στην φτωχοποίηση του ελληνικού λαού.
  • Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας και ανακούφισης των ανέργων.
  • Δίκαιο φορολογικό σύστημα. Όχι άλλα άδικα και υπέρμετρα βάρη, όχι στην συνέχιση της φορολογικής επιδρομής.
  • Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίων.
  • Αποτελεσματική προστασία της πρώτης κατοικίας. Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη !
  • Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας.
  • Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινωνικής ωφέλειας.
  • Τέλος στον αυταρχισμό και την φτωχοποίηση.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ