ΚοινωνίαΑρχείο

Απεργιακή συγκέντρωση στο Ναύπλιο την Πρωτομαγιά

Απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει την Πρωτομαγιά στην πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο, στις 10 το πρωί. Όπως σημειώνει στο κάλεσμά του το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών Αργολίδας:  

«Συναδέλφισες και συνάδελφοι,

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά, τη μέρα πάλης, διεκδίκησης και αλληλεγγύης της παγκόσμιας εργατικής τάξης.

Συνεχίζουμε, 132 χρόνια μετά το Σικάγο του 1886, την καθημερινή μάχη για να ξημερώσουν καλύτερες ημέρες, για να ζήσουμε σύμφωνα με τις τεράστιες δυνατότητες της εποχής μας.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να αξιοποιήσουν την μακρόχρονη εμπειρία που υπάρχει και που αποδεικνύει πως όποια ανακούφιση υπήρχε στη βασανιστική ζωή που ζούμε , ήταν αποτέλεσμα της οργάνωσης και του αγώνα της τάξης μας, παγκόσμια. 

Να σκεφτούν ότι η αύξηση των κερδών των επιχειρηματιών του κλάδου, η ενίσχυση του εξαγωγικού τους προσανατολισμού βασίζεται σε μισθούς πείνας, σε δουλειά χωρίς δικαιώματα, χωρίς ωράριο, χωρίς μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, σε απολύσεις. Οι βιομήχανοι αξιοποιούν όλα τα αντεργατικά μέτρα που ψήφισε για λογαριασμό τους η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που επιδιώκουν θα θεμελιωθεί στην άγρια εκμετάλλευση, με τη φθηνή δουλειά χωρίς δικαιώματα, με την καταστολή στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, με την καταλήστευση άλλων λαών, με το αιματηρό ξαναμοίρασμα των ενεργειακών πηγών, των αγορών, των δρόμων μεταφοράς, το αιματηρό ξαναχάραγμα των συνόρων.

 Για το κυνήγι του κέρδους δεν διστάζουν να κάνουν πολέμους σκοτώνοντας εκατομμύρια, ισοπεδώνοντας ολόκληρες χώρες όπως κάνουν τώρα στη Συρία. Σε αυτές τις συγκρούσεις, για τα συμφέροντα των Ελλήνων βιομηχάνων – εφοπλιστών – τραπεζιτών, συμμετέχει και η χώρα μας δίνοντας γη, ύδωρ, αλλά και δις ευρώ για τις ανάγκες των εγκληματικών, ιμπεριαλιστικών αποστολών του ΝΑΤΟ.

Η Εργατική Πρωτομαγιά και η μαζική συμμετοχή στην Απεργιακή Συγκέντρωση μπορεί και πρέπει να αποτελέσει κλιμάκωση της πάλης των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις ανάπτυξης που θα έχει σκοπό την κάλυψη των αναγκών των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, των μικρομεσαίων αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων. Για να ευημερούν οι άνθρωποι του μόχθου και όχι οι εκμεταλλευτές τους. Αυτή η ανάπτυξη δεν θα έχει κάτι να χωρίσει με τους λαούς όλου του κόσμου, αντίθετα θα επιζητά τη συνεργασία και θα συμβάλει περισσότεροι να βαδίσουν σε αυτόν τον δρόμο. Οργανώνουμε τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο που συνδέεται με την καθημερινή πάλη και τις διεκδικήσεις κατά όσων ευθύνονται για τους πολέμους και δεν είναι άλλοι από τις πολυεθνικές και τους ντόπιους βιομηχάνους, εφοπλιστές, τραπεζίτες, μαζί με τις κυβερνήσεις τους και τους διακρατικούς τους μηχανισμούς ΝΑΤΟ, ΕΕ.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΠΟΛΕΜΟΥΣ, ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ!

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΝΑΥΠΛΙΟ – ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΛΕΛΗΝΩΝ – 10.00 π.μ.»