ΟικονομίαΑρχείο

Η έκθεση σκαφών έδωσε δουλειές σε Ναυπλιώτες

Τρία παιδιά από την περιοχή του Ναυπλίου έπιασαν δουλειά σε σκάφη αναψυχής με 8μηνη σύμβαση και μισθούς πάνω από 1600 ευρώ, όπως επισημαίνει ο λιμενάρχης Σπύρος Μαρίνος στο protothema.gr.

Αυτό ήταν αποτέλεσμα του Mediterranean Yacht Show που φέτος γίνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά στο λιμάνι του Ναυπλίου, και καταδεικνύει ακόμα ένα από τα οφέλη της έκθεσης.

MEDYS 2018 Ναύπλιο

«Είναι πολύ σημαντικό ότι πάνω από το 90% των σκαφών έχουν ελληνική σημαία. Ελάχιστα είναι με ξένη σημαία, αλλά και αυτά είναι ελληνικών συμφερόντων», δηλώνει επίσης ο Λιμενάρχης Ναυπλίου.

«Του χρόνου στην έκθεση Mediterranean Yacht Show του 2019 θα λάβει μέρος και το μεγαλύτερο σκάφος αναψυχής του οποίου το χτίσιμο ολοκληρώνεται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, από ελληνικά χέρια και με ελληνικά υλικά», σημειώνει ακόμα ο κ. Μαρίνος και συμπληρώνει πως «Πρόκειται για ένα σκάφος 84 μέτρων το οποίο ο ιδιοκτήτης εφοπλιστής το παράγγειλε μετά από την πώληση ενός άλλου μεγάλου σκάφους, το οποίο είχε λάβει μέρος στην έκθεση Mediterranean Yacht Show το 2016 στο Ναύπλιο. Εκείνο το είχε ναυλώσει σε μέλη της βασιλικής οικογένειας της Σαουδικής Αραβίας και τελικά το αγόρασαν».