ΠολιτισμόςΑρχείο

Πολλαπλά τα οφέλη για το Ναύπλιο από την παρουσία του στη Γαλλία

Πέρα από κάθε προσδοκώμενο ήταν η υποδοχή και ο αποχαιρετισμός που γνώρισε η επιτροπή αδελφοποίησης του Ναυπλίου στη Μαρτινιά.

Στην κατάμεστη αίθουσα Ζεράρ Φιλίπ, ο Δήμαρχος της Μαρτινιάς Michel VERNJOUL ανέπτυξε λεπτομερώς όλο το ιστορικό της αδελφοποίησης του Ναυπλίου με την Μαρτινιά ξυπνώντας αναμνήσεις, ενώ ο αντιδήμαρχος Ναυπλιέων Γιώργος Καχριμάνης, μιλώντας εκ μέρους του Δημάρχου Ναυπλιέων Δ. Κωστούρου, παρουσίασε τις υποδομές του Ναυπλίου καθώς και την βαρύτητα την οποία δείχνει ο Δήμος στις αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Στην θερμή αγκαλιά της Μαρτινιάς το Ναύπλιο

Οι Γάλλοι έδειξαν ιδιαίτερα εντυπωσιασμένοι από τον Μαραθώνιο Ναυπλίου αλλά και από τα διάφορα πολιτιστικά δρώμενα και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα μετά το τέλος της παρουσίασης. Στην αποχαιρετιστήριο εκδήλωση συμμετείχαν πολιτικοί εκπρόσωποι και της Μπορντό καθώς και το τοπικός βουλευτής.

Ο κ. Καρχιμάνης μετέφερε πρόσκληση του Δημάρχου να επισκεφτεί την πόλη του Ναυπλίου αντίστοιχη επιτροπή της Μαρτινιάς. Οι εκδηλώσεις έκλεισαν από τοπική συμφωνική ορχήστρα.

Στην θερμή αγκαλιά της Μαρτινιάς το Ναύπλιο

Πέρα από την σύσφιξη των σχέσεων των δύο πόλεων και τις πολιτιστικές ανταλλαγές, υπήρξαν και τουριστικά οφέλη για το Ναύπλιο με την ονοματοδοσία της νέας γραμμής τραμ του Μπορντώ να παίρνει το όνομα της πρώτης πρωτεύουσας της σύγχρονης Ελλάδας.

Το τραμ είναι ένα μέσο που χρησιμοποιούν πολύ οι Γάλλοι για τις μετακινήσεις τους αφού μόνο στη Νότια Γαλλία υπολογίζεται πως πάνω από 6 εκατομμύρια άνθρωποι κινούνται με αυτό. 

Τραμ Ναύπλιο