ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Και ο Στεφανόπουλος τα βάζει με τον Καμπόσο

Την ρήση του Άγγλου συγγραφέα Σάμουελ Μπάτλερ, χρησιμοποιεί ο Περιφερειακός Σύμβουλος Αργολίδας Φάνης Στεφανόπουλος, για να απαντήσει στον δήμαρχο Άργους Δημήτρη Καμπόσο: «Τα μεγαλύτερα χαρακτηριστικά της άγνοιας και της ανικανότητας είναι η ματαιοδοξία η υπεροψία και η αλαζονεία».

Ο κος Στεφανόπουλος συνεχίζοντας την κόντρα των περιφερειακών συμβούλων του Πέτρου Τατούλη με τον δήμαρχο Άργους – Μυκηνών, δηλώνει:
«Σε μια από τις διαρκείς και ανούσιες παρουσίες του στα τηλεοπτικά κανάλια και τα ΜΜΕ, ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών, μιλώντας επί παντός του επιστητού (ως συνήθως) παριστάνοντας πότε τον Ερντογάν, πότε τον Δον Κιχώτη  πότε τον Κώστα Πρέκκα, και πότε τον ‘’καμπόσο’’, αναφέρθηκε σε μένα προσωπικά και στους συναδέλφους μου που υπηρετούμε την Περιφερειακή Αρχή της Πελοποννήσου και της Αργολίδας φυσικά.

Αναφέρθηκε χωρίς αιδώ, με περίσσια υπεροψία και αλαζονεία, παρουσιάζοντας εμένα και τους συναδέλφους μου, Τ. Χειβιδόπουλο, Β. Σιδέρη και Ε. Παναγιωτοπούλου, ως τους εχθρούς της πόλης και του λαού του Δήμου Άργους- Μυκηνών, ως τεμπέληδες, ως ανίκανους και κυρίως ως εκφραστές συμφερόντων εταιρειών. Μου θυμίζει ο ματαιόδοξος και υπερόπτης Δήμαρχος ένα σύνθημα που φωνάζαμε παλιά στις συγκεντρώσεις. ‘’Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης’’ Αντί ο κ. Δήμαρχος να αναζητήσει φίλους και συνέργειες με το πολιτικό και κοινωνικό προσωπικό του τόπου, επ ωφελεία της πόλης και των κατοίκων της, όπως κάνουν η συντριπτική πλειοψηφία των Δημάρχων της Πελοποννήσου, ανακαλύπτει εχθρούς και προδότες του λαού. Αντί να παρακολουθήσει τον γειτονικό του Δήμο Ναυπλίου και τις συνεργασίες του με την Περιφέρεια σε έργα και δράσεις που δημιουργούν οικονομία και ευημερία προσελκύοντας χιλιάδες επισκεπτών, αντί να διδαχθεί από τον συνάδελφό του Δήμαρχο Ναυπλίου, που χωρίς φανφάρες, μεγαλοστομίες και διαγγέλματα, αναβαθμίζει διαρκώς την πόλη και την οικονομία της, αντί να μετρήσει πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν κατά την θητεία του στο Άργος και πόσες ταυτόχρονα άνοιξαν στο Ναύπλιο από Αργείους επιχειρηματίες και Αργείτικα κεφάλαια, αντί να αναλογισθεί τις ευθύνες του για την διαρκή  ερήμωση της πόλης, της πιο εμπορικής πόλης της Πελοποννήσου πριν μερικά χρόνια, προσπαθεί να βρει φταίχτες σε άλλους χώρους πέραν του κακού του εαυτού και της παράταξής του. Αρέσκετε στο να εξαγγέλλει μεγαλόπνοα και φαραωνικά έργα, πότε για αγάλματα, πότε για τελεφερίκ και πότε για Ντυσνέϋλαντ. Δεν βλέπει βέβαια την ερημοποίηση της πόλης και των χωριών του Δήμου. Δεν αντιλαμβάνεται ότι το οδικό δίκτυο του Δήμου έχει μετατραπεί σε απέραντο σεληνιακό τοπίο ακόμα και μέσα στις γειτονιές της πόλης. Τον καλώ να κάνει μια βόλτα στους δρόμους προς τον Ίναχο, την Πυργέλα , τον Λάλουκα, τα Σταθέϊκα και το Μαλαντρένι. Ας κάνει μια βόλτα στις ρημαγμένες γειτονιές του Άργους, και ας περπατήσει την Κορίνθου, την Βας. Σοφίας, τους κεντρικούς δρόμους της πόλης και ας μετρήσει τα δεκάδες κλειστά μαγαζιά. Ας πάψει επιτέλους να καλύπτει την ανεπάρκεια του, ανακαλύπτοντας εχθρούς της πόλης και επιρρίπτοντας αλλού τις μεγάλες δικές του ευθύνες. Ας πει επιτέλους την αλήθεια στους πολίτες του Δήμου, γιατί η μισή αλήθεια είναι μεγαλύτερη από το μεγάλο ψέμα.

Γιατί δεν λέει ο κ. Καμπόσος με πόσο κόστος και από ποιών τα κτήματα θα περάσουν οι αγωγοί σύνδεσης του φυσικού αερίου για να συνδεθεί η πόλη?? 

Ας πει λοιπόν ολόκληρη την αλήθεια  για την διαχείριση των απορριμμάτων. Ας πει ότι η ενδιάμεση διαχείριση είναι ΜΙΣΗ διαχείριση. Ας πει για το κόστος των κατασκευών και των υποδομών, ας πει για το υπόλειμμα και το κόστος μεταφοράς και διαχείρισης του από εταιρείες Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων. Ας πει ότι η δική του επιλογή με 29,45 € τον τόνο, όπως λέει,  έγινε 40,00 € τον τόνο πριν καν αρχίσει το έργο, με αίτημα του ανάδοχου, το οποίο φυσικά και απορρίφθηκε. 

Αλήθεια πως θα φαινόταν στον κ. Καμπόσο αν του έλεγα εγώ οι συνάδελφοί μου και οι πολίτες του Άργους ότι είναι υπηρέτης των συμφερόντων της εταιρείας που ζητάει τώρα ‘’πανωπροίκια’’???

Προσωπικά αισθάνομαι υπερήφανος και δικαιωμένος για την στάση και την ψήφο μου στο περιφερειακό συμβούλιο για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου με ΣΔΙΤ, γιατί την παραδέχτηκαν την ψήφισαν και την στηρίζουν, η προηγούμενη και η σημερινή κυβέρνηση, η Ευρωπαϊκή Ένωση, το Συμβούλιο Επικρατείας της χώρας μας, η απόλυτη σχεδόν πλειοψηφία των Δήμων της Περιφέρειάς μας, αλλά και το σύνολο σχεδόν των Περιφερειών της χώρας πού αντέγραψαν ενστερνίστηκαν και υλοποιούν την δική μας επιλογή για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, ως την πλέον οικολογική, περιβαλλοντολογική,  οικονομική, σύγχρονη, ανταποδοτική και συμφέρουσα διαχείριση.  
Αλήθεια κ. Καμπόσε όλοι αυτοί είμαστε  εχθροί του λαού του Άργους και υπηρέτες συμφερόντων?? Σύνελθε κύριε Δήμαρχε!!!!

Είμαι υπερήφανος για τον τρόπο με τον οποίο ασκώ τα καθήκοντά μου ως εκλεγμένος 2 φορές και με μεγάλο αριθμό ψήφων αλλά κυρίως με την μεγάλη και σχεδόν καθολική αποδοχή μου από τον λαό της Αργολίδας. Είναι η ανταμοιβή μου για την 45χρονη και πλέον ενασχόληση μου με τα κοινά. Είμαι υπερήφανος για την οικογένειά μου, για την επαγγελματική και πολιτική μου πορεία μέχρι σήμερα. Είναι γνωστό σε σένα και τους συμπολίτες μας ότι παρ όλο που έκατσα δίπλα από 3 πρωθυπουργούς δεν πλούτισα, δεν αλλοτριώθηκαν η αρχές μου δεν άλλαξα χαρακτήρα. Είμαι υπερήφανος γιατί παρ όλο που διαχειρίστηκα εξουσία εξακολουθώ να μένω στο ενοίκιο. Είμαι υπερήφανος γιατί τα μοναδικά εφόδια που κληροδοτώ στον γιό μου, είναι η εντιμότητα, το ήθος, η αγωνιστικότητα, η εργατικότητα, η αξιοπρέπεια και ακεραιότητα του χαρακτήρα μου.

Συ κύριε Δήμαρχε θα πρέπει να ντρέπεσαι για όσα εκστομίζεις σε βάρος συμπολιτών σου. Συ αν έχεις φιλότιμο και αξιοπρέπεια θα πρέπει να ζητήσεις συγνώμη για όσα σε βάρος της προσωπικότητας, της εντιμότητας, του ήθους, της αξιοπρέπειας και της πολιτικής μου υπόστασης και διαδρομής, ξεστόμισες. 

…. Και να θυμάσαι Τελικός κριτής είναι ο λαός. 
Αυτός θα μας κρίνει και εκεί θα μετρηθούμε όλοι».