ΚοινωνίαΑρχείο

Βάζει φρένο στην παραχώρηση του ΚΕΜΧ ο Καμμένος

Μία περίεργη απάντηση δίνει ο Πάνος Καμμένος αναφορικά με την τύχη του στρατοπέδου, καθώς όπως δηλώνει «Το ΚΕΜΧ Ναυπλίου είναι επιχειρησιακά αναγκαίο». Ωστόσο ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας επισημαίνει πως η λειτουργία του στρατοπέδου μετά την αλλαγή στις διαδικασίες κατάταξης επανεξετάζεται, αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν έχει παρθεί ακόμα οριστική απόφαση για την τύχη του.

Ο Δήμος Ναυπλιέων από την πλευρά του με ομόφωνο ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου έχει ζητήσει την άμεση παραχώρηση των χώρων του στρατοπέδου και του πεδίου βολής προκειμένου να χρησιμοποιηθούν ως Διοικητικό πάρκο για τη στέγαση υπηρεσιών, για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, αθλητικών δραστηριοτήτων, για χώρους πρασίνου και αναψυχής, κ.ά., απορρίπτοντας οποιαδήποτε άλλη χρήση ή παραχώρηση σε τρίτους.

Ο Πάνος Καμμένος σε απάντησή του προς τον καθ. Γιάννη Μανιάτη, σε συνέχεια σχετικής ερώτησής του με την οποία ζητούσε να παραχωρηθεί το ΚΕΜΧ στο Δήμο Ναυπλιέων και την τοπική κοινωνία, αναφέρει χαρακτηριστικά: «… τα στρατόπεδα ΚΕΜΧ Ναυπλίου και Πεδίο Βολής του ΚΕΜΧ Ναυπλίου δεν υπάγονται στην παρούσα φάση στον πίνακα των ακινήτων που δεν χρησιμοποιούνται για στρατιωτικούς σκοπούς, καθόσον εξακολουθούν να είναι επιχειρησιακά αναγκαία…».

Ακολουθεί το αναλυτικό κείμενο της απάντησης του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, καθώς και η σχετική ερώτηση του Γ. Μανιάτη.

Απάντηση Καμμένου

Η ερώτηση Μανιάτη:

Ερώτηση Μανιάτη