ΚοινωνίαΑρχείο

Το Ίντερνετ καφέ στο Κουτσοπόδι που αποκάλυψε τα πλοκάμια της τσιγγάνικης μαφίας

Σε 237 εξαπατήσεις πολιτών με την μέθοδο της εικονικής πώλησης μεταχειρισμένων ΙΧ αλλά και άλλων αντικειμένων προχωρούσαν τα 33 μέλη του κυκλώματος που συνελήφθησαν από την αστυνομία σε Αττική, Αργολίδα και αλλού. Οι αστυνομικοί έφτασαν στην εξιχνίαση του κυκλώματος από την παρακολούθηση ενός Ιντερνετ καφέ στο Κουτσοπόδι όπου πήγαιναν τα μέλη του κυκλώματος για να αναρτούν εκεί τις παραπλανητικές διαδικτυακές αγγελίες, όπως αποκαλύπτει το Βήμα.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα βασικότερα στοιχεία οι δραστήριοι αστυνομικοί συνέλεξαν από τον …κάδο απορριμμάτων του Internet café όπου οι απρόσεκτοι δράστες πέταγαν κάρτες sim που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους! Τα σκουπίδια του café, στο Κουτσοπόδι, φαίνεται ότι έσωσαν εκατοντάδες άλλους πολίτες από το κύκλωμα.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε ερευνήσει το Τμήμα Ασφάλειας Μεγάρων και Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Δυτικής Αττικής και είχαν παρουσιάσει σχετικά στοιχεία προ μερικών ημερών. Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ τα μέλη του κυκλώματος αναρτούσαν σε διαδικτυακές ιστοσελίδες αγγελιών, ψευδείς αγγελίες πώλησης παντός τύπου μεταχειρισμένων οχημάτων και εξαρτημάτων αυτών σε ιδιαίτερα συμφέρουσες τιμές, αρκετά χαμηλότερες σε σχέση με αυτές της υπόλοιπης αγοράς, προσελκύοντας έτσι το ενδιαφέρον εκατοντάδων υποψήφιων αγοραστών. Τα κέρδη του κυκλώματος που υπερβαίνουν τα 2.000.000 ευρω.

Προσποιούνταν τους καταξιωμένους επιχειρηματίες, ιδιοκτήτες στόλου οχημάτων, τα οποία συνήθως «δεν είχαν ανάγκη», για να δικαιολογήσουν την πώλησή τους σε χαμηλή τιμή. Ακόμη παρουσιάζονταν ως εύποροι και προστατευτικοί γονείς, οι οποίοι πωλούσαν όχημα το οποίο χρησιμοποιείται από το παιδί τους σε χαμηλή τιμή, είτε επειδή φοβούνται τροχαίο ατύχημα(κυρίως όταν πωλούσαν μοτοσυκλέτες). Το κύκλωμα υφάρπαζε χρήματα για την πώληση «άσχετων» οχημάτων.

Στη διερεύνηση της υπόθεσης χρησιμοποιήθηκαν στοιχεία που αντλήθηκαν από ιστοσελίδες αγγελιών, από το Facebook αλλά και από την αναζήτηση ηλεκτρονικών ιχνών από υπολογιστές και κινητά…