ΕκδηλώσειςΑρχείο

Διαγωνισμός καινοτομίας για έξυπνες πόλεις στην Τρίπολη

Με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης, και με αφορμή τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Καινοτομίας #smartcity2 της ΚΕΔΕ, ο Χώρος Καινοτομίας του ΓΑΒ LAB περιοδεύει στην Πελοπόννησο και συζητά τις ευκαιρίες που ανοίγονται για όλους μας και πως μπορούμε να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο.

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) σε συνέχεια του πολύ επιτυχημένου Μαραθωνίου Καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις, που διοργάνωσε τον Μάιο του 2017, προχωράει στη διοργάνωση του 2ου Μαραθώνιου Ανάπτυξης Καινοτόμων Υπηρεσιών για τις Έξυπνες Πόλεις και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η Τρίπολη είναι μεταξύ 16 πόλεων στις οποίες θα διοργανωθεί City Lab. Από το City Lab, που θα γίνει στις 6 Ιουνίου στο κεντρικό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου στην Τρίπολη, θα προκριθούν 3 ομάδες που θα μεταβούν δωρεάν για να συμμετέχουν στον Μαραθώνιο που θα γίνει από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στην Αθήνα (θα καλυφθούν έξοδα μετάβασης και διαμονής των ομάδων). Το City Lab διοργανώνεται από το Δήμο Τρίπολης με τη υποστήριξη του Χώρου Καινοτομίας του ΓΑΒ LAB και του Εργαστηρίου Γνώσης και Αβεβαιότητας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Με αφορμή τη διοργάνωση του City Lab, και με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης, ο Χώρος Καινοτομίας του ΓΑΒ LAB υλοποιεί περιοδεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε θέματα επιστήμης, τεχνολογίας και καινοτομίας. Τελικός στόχος είναι ο διαγωνισμός να είναι μόνο η αφορμή και το City Lab στην Τρίπολη να είναι μια γιορτή της δημιουργικής σκέψης και η απαρχή για ένα διαρκή διάλογο στον οποίο η τοπική αυτοδιοίκηση, το Πανεπιστήμιο, τα σχολεία, όλοι μαζί εργαζόμαστε για να κάνουμε την πόλη, τον κόσμο και τη ζωή μας καλύτερα!

smartcity2

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Χώρος Καινοτομίας του ΓΑΒ LAB έχει ήδη επισκεφτεί:

  • Δευτέρα, 30 Απριλίου: Γενικό Λύκειο Ερμιόνης.
  • Δευτέρα, 30 Απριλίου: Γυμνάσιο Ερμιόνης.
  • Πέμπτη, 3 Μαΐου: Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, ΤΕΙ Πελοποννήσου, Σπάρτη.
  • Παρασκευή, 4 Μαΐου: 1ο Γυμνάσιο Τρίπολης.
  • Παρασκευή, 4 Μαΐου: Σχολή Οικονομίας, Διοίκησης και Πληροφορικής, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Τρίπολη.

ενώ τις αμέσως επόμενες ημέρες ακολουθούν επισκέψεις σε:

  • Τρίτη, 8 Μαΐου: Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, Καλαμάτα.
  • Τετάρτη, 9 Μαΐου, Εκπαιδευτήρια Μπουγά, Καλαμάτα.
  • Τετάρτη, 9 Μαΐου: Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας, ΤΕΙ Πελοποννήσου, Καλαμάτα.

Οι εκδηλώσεις στο Πανεπιστήμιο (Τρίτη 8 Μαΐου, στις 14:30, στην αίθουσα Κ. Αρνόκουρου της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα) και στο ΤΕΙ (Τετάρτη 9 Μαΐου, στις 11:00, στην Αίθουσα Δ05 της Σχολής Διοίκησης & Οικονομίας στην Καλαμάτα) είναι ανοιχτές στο κοινό.