ΕκδηλώσειςΑρχείο

Η Μαίρη Βιδάλη ως Λέλα Καραγιάννη στο Άργος

Στο “Διάχρονο  Θέατρο” της Μαίρης Βιδάλη στην Αθήνα, παίχθηκε για 3η σεζόν το έργο  “ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ (η μάνα της  Αντίστασης)”. Την  Κυριακή 13 Μαΐου στις 8 μμ, έρχεται και στο Άργος, στο “Θέατρο Πρόταση” του συλλόγου Πολιτιστική Αργολική Πρόταση (Οδ. Ανδρούτσου 13). Γενική είσοδος 10 ευρώ.

Η παράσταση αναφέρεται στη Λέλα Καραγιάννη, την ηρωίδα που σφράγισε με τη θυσία της, λίγες μέρες πριν την Απελευθέρωση από τους Γερμανούς, τη μεγάλη προσφορά της οργάνωσης της στον αγώνα.

Τη Μαίρη Βιδάλη που αγαπήθηκε από τα πρώτα της βήματα με την συγκινητική της ερμηνεία στην κινηματογραφική βιογραφία της πιο νέας ηρωίδας της Κατοχής Ηρώς Κωνσταντοπούλου (17 σφαίρες για έναν άγγελο), επέλεξε ο καταξιωμένος στο είδος συγγραφέας Γιώργος Α. Χριστοδούλου να ενσαρκώσει τη “Μάνα της Αντίστασης Λέλα Καραγιάννη”, σε σκηνοθεσία Γιώτας Κουνδουράκη, σύνθεση προβολών Κατερίνας Μαντέλη, σκηνικά Χάρη Σεπεντζή και φωτισμούς Γιώργου Δανεσή.

Μαίρη Βιδάλη Άργος

Η Λέλα είναι η ηρωίδα που σφράγισε με την θυσία της, λίγες μέρες πριν την Απελευθέρωση, την μεγάλη προσφορά της οργάνωσης της στον αγώνα. Ήταν δισέγγονη της Μπουμπουλίνας, γι αυτό ονόμασε την αντιστασιακή της οργάνωση “Μπουμπουλίνα”.

Οι περιπέτειες της ζωής της αρχίζουν σχεδόν από την εφηβική της ηλικία, συνεχίζουν στους Βαλκανικούς Πολέμους, την μικρασιατική καταστροφή, το αλβανικό μέτωπο, με κορύφωση την δράση της επί γερμανικής κατοχής. Κρατάει έτσι αμείωτο το ενδιαφέρον του θεατή.

Ένας αφοπλιστικός λόγος, ένα θαυμάσιο κείμενο κεντημένο με απίστευτη ευαισθησία από την ερμηνεία της Μαίρης Βιδάλη που προσέγγισε τον ρόλο με ευαισθησία και σεβασμό, ώστε να τύχει εξαιρετικών κριτικών (και του ιδιαιτέρως τιμητικού για την ερμηνεία της βραβείου “Αντιγόνη Βαλάκου”) συνθέτουν ένα θεατρικό έργο που οφείλει να δει ο κάθε Έλληνας.