ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Άγνωστο που θα φοιτήσουν 164 νήπια του Δήμου Άργους – Μυκηνών

Φόβοι υπάρχουν πως ο Δήμος Άργους – Μυκηνών τελικά δεν θα εξαιρεθεί εκ των υστέρων από την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, και γι’ αυτό το λόγο εκφράζει την ανησυχία του δεδομένου ότι δεν έχει λάβει ακόμα απάντηση στην ένσταση που υπέβαλε. 

Με νέα ανακοινωσή του εκφράζει την αντίρρηση του για την εφαρμογή της υποχρεωτικής φοίτησης των προ-νηπίων στα νηπιαγωγεία.

Όπως σημειώνεται σε αυτήν:

«Παρά τις ενστάσεις τις οποίες εξέφρασε ο Δήμος Άργους Μυκηνών  διαμέσου του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας κ. Παναγιώτης Σκούφη για την πιλοτική εφαρμογή της  υποχρεωτικής φοίτησης των προ-νηπίων στα νηπιαγωγεία της χώρας για τη σχολική περίοδο 2018-2019 και τις κοινοποιήσεις στις αρμόδιες υπηρεσίες, ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει. Με τον χρόνο να λειτουργεί εις βάρος των γονέων και των παιδιών, όταν βρισκόμαστε σε αναμονή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπεται να εκδοθεί και να υλοποιήσει σε 184 Δήμους της χώρας την δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και  χωρίς να υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες ούτε να έχουν απαντηθεί σημαντικά ερωτήματα, οι καθ ύλην αρμόδιοι παραμένουν απαθείς. Τι ωράριο θα τηρούν τα νηπιαγωγεία; Διευρυμένο; Θα γίνουν όλα ολοήμερα ή τουλάχιστον όσα απαιτούνται να γίνουν; ποιος θα πληρώσει για τις κτιριακές αλλαγές που ξεκίνησαν να ζητούν οι εκπαιδευτικοί στις σχολικές τους μονάδες για να χωρέσουν όλα τα παιδιά;

Για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα  όπως αυτό θα περιμέναμε λίγη περισσότερη ευαισθησία και σοβαρότητα, όταν εκατοντάδες γονείς αγωνιούν για την φοίτηση των παιδιών τους. Από τις 26/4, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας κ. Παναγιώτης Σκούφης έχει κοινοποιήσει επιστολή στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης  Ν. Αργολίδας Περιφερειακή Δ/νση  Π.Ε. & Δ.Ε Πελοποννήσου, στον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Ν. Αργολίδας  κ. Σίδερη εκφράζοντας τις ενστάσεις του για την εξαγγελία όμως, ουδεμία απάντηση έχουμε λάβει για το τι μέλλει γενέσθαι.

Για άλλη μια φορά ο Δήμος Άργους Μυκηνών εκφράζει κατηγορηματικά την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης για ένταξη παιδιών 4 ετών, στην υποχρεωτική εκπαίδευση καθώς θα αποτελέσει  την δημιουργία δυσμενών λειτουργικών, εκπαιδευτικών , κοινωνικών και οικονομικών  συνεπειών για τους γονείς και τα παιδιά και ιδιαιτέρως  για αυτά που προέρχονται από ευάλωτες και ευπαθείς κοινωνικές ομάδες

Ο Δήμος Άργους Μυκηνών καθιστά σαφές πως αδυνατεί να εφαρμόσει αυτή την παράλογη εξαγγελία λόγω κυρίως των σχολικών συγκροτημάτων που δεν διαθέτουν τους κατάλληλους χώρους ώστε να υποδεχθούν τα 164 νήπια που θα φοιτήσουν την σχολική χρονιά 2018-2019.

Δια τούτο καλούμε τους αρμόδιους να απαντήσουν με σύνεση και υπευθυνότητα για το πώς θα διαχειριστούν ένα τόσο σημαντικό ζήτημα που θίγει όχι μόνο κοινωνικά αλλα και οικονομικά εκατοντάδες οικογένειες».

Διαβάστε Επίσης: Σε τι σχολείο να πάνε τα προνήπια του Άργους;