ΑθλητισμόςΑρχείο

Τα Αργειτάκια μυούνται στον υγιή αθλητισμό

Στο Άργος θα διεξαχθεί το Σάββατο 2 Ιουνίου το 1ο Αθλητικό Φεστιβάλ για παιδιά Δημοτικών Σχολείων. Σκοπός του φεστιβάλ είναι να μυηθούν τα παιδιά στον υγιή αθλητισμό, να εκπαιδευθούν σωστά οι μελλοντικούς αθλητές μέσα στους αθλητικούς χώρους ώστε να έχουμε γερά θεμέλια που θα στηρίζεται ο αθλητισμός και η κοινωνία μας μιας και ο αθλητισμός είναι κινητήρια δύναμη και ζωτικό κομμάτι της κοινωνίας μας ,να δημιουργηθεί αθλητική συνείδηση στα παιδιά και τους γονείς ,εξασφαλίζοντας το μέλλον του αθλητισμού. 

Τα παιδιά θα συμμετάσχουν σε μία σειρά παιδαγωγικών παιχνιδιών, όπως ποδόσφαιρο, βόλεϊ καθιστοί, παιχνίδια με δεμένα μάτια (βιωματικό παιχνίδι για προσομοίωση και ενσωμάτωση των παιδιών, με παιδιά με κινητικά προβλήματα), παιχνίδια διασκέδασης – survivor, παιχνίδια επιδεξιότητας, βιωματικά παιχνίδια υγιεινής διατροφής, βιωματικά παιχνίδια παχυσαρκίας και ψυχικής υγείας.

1ο Αθλητικό Φεστιβάλ για παιδιά Δημοτικών Σχολείων στο Άργος

Παράλληλα για τους γονείς θα υπάρχουν ενημερώσεις-ομιλίες για θέματα διατροφής ,ασφάλειας και υγείας των παιδιών ,πρώτες βοήθειες.

Μέσα από την συμμετοχή και την προσπάθεια θα διακριθούν όλα τα παιδιά ….

  • Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή ατομικά και ως ομάδες .
  • Στην γιορτή θα υπάρχει κάλυψη για πρώτες βοήθειες από τον Ερυθρό Σταυρό.
  • Τα παιδιά θα χωριστούν σε ομάδες ισάριθμες και περίπου ίδιας ηλικίας και θα περάσουν από όλους τους σταθμούς .
  • Ο αριθμών των ομάδων καθώς και ο αριθμός των παιδιών που απαρτίζουν την ομάδα είναι αρμοδιότητα τις οργανωτικής επιτροπής.
  • Τα παιδιά θα πάρουν το αναμνηστικό μπλουζάκι του φεστιβάλ και