Site icon Αρχείο anagnostis.org

Κόβουν το ρεύμα στους ΤΟΕΒ της Αργολίδας

Tα πανωτόκια της ΔΕΗ στους αγρότες των Ιρίων, της Ασίνης και του Δρεπάνου

Ανάστατοι οι αγρότες με την απόφαση της ΔΕΗ να κόψει άμεσα το ρεύμα στους ΤΟΕΒ της Αργολίδας, λόγω ανεξόφλητων ληξιπρόθεσμων χρεών.

Με αυτόν τον τρόπο φυσικά τιμωρούνται και αυτοί που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, ενώ να σημειωθεί πως σε αρκετούς από αυτούς που δεν έχουν καλύψει τις υποχρεώσεις τους, τους οφείλονται χρήματα από αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές που υπέστησαν.

Για το θέμα παρενέβη ο βουλευτής Αργολίδας Γιάννης Μανιάτης ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Οι άθλιοι των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν έχουν κανένα δισταγμό. Ενώ προεκλογικά έταζαν φθηνότερο αγροτικό ρεύμα, τώρα όχι μόνο το αύξησαν αλλά και το κόβουν για τους χιλιάδες αγρότες της Αργολίδας, που ανήκουν σε ΤΟΕΒ. Ως Υπουργός Ενέργειας το 2013-14, είχα διασφαλίσει να μην κοπεί το ρεύμα σε κανέναν ΤΟΕΒ και αντίθετα η ΔΕΗ να προχωρά σε διακανονισμούς, με βάση την ικανότητα των αγροτών να αποπληρώνουν τα χρέη τους και σε κάθε περίπτωση μετά τις αποζημιώσεις που έρχονταν από τον ΕΛΓΑ, λόγω φυσικών καταστροφών. Τώρα, αυτοί οι δημαγωγοί και λαϊκιστές που καθοδήγησαν το κίνημα «Δεν πληρώνω», οδήγησαν με τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους αποφάσεις, αλλά και την αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρικού, σε απόλυτο αδιέξοδο τους αγρότες της Αργολίδας.

Προειδοποιώ όλους τους πολιτικά υπεύθυνους: Εάν από αύριο αρχίσουν να αποκόπτουν τα αντλιοστάσια των ΤΟΕΒ και να τιμωρούν τόσο αυτούς που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, όσο και αυτούς που αντικειμενικά δεν μπορούν, τότε θα οδηγήσουν σε καταστροφή όλους τους αγρότες της Αργολίδας.

Αυτό δεν θα τους επιτρέψουμε να το κάνουν!

Αύριο καταθέτω Επίκαιρη Ερώτηση στον Υπουργό Ενέργειας Γ. Σταθάκη και του ζητώ να έρθει στη Βουλή άμεσα, ώστε να δώσει εξηγήσεις για την απόφαση αυτή».

Παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο βουλευτής Αργολίδας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Ανδριανός σημειώνοντας πως η απόφαση της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ρεύματος στους ΓΟΕΒ λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών φέρνει τους αγρότες της Αργολίδας σε αδιέξοδο και υπονομεύει κάθε πιθανότητα να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους και να ορθοποδήσουν.

Αναλυτικά η δήλωση Ανδριανού:

«Η απαράδεκτη απόφαση της ΔΕΗ να διακόψει την παροχή ρεύματος στους ΓΟΕΒ λόγω ληξιπρόθεσμων οφειλών φέρνει τους αγρότες της Αργολίδας σε αδιέξοδο και υπονομεύει κάθε πιθανότητα να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους και να ορθοποδήσουν.

Σε μία συγκυρία όπου οι παραγωγοί δίνουν καθημερινά μάχη επιβίωσης έχοντας να αντιπαλέψουν πέρα από τις βαριές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και μια πολιτική που αντί να στηρίζει ουσιαστικά τον αγροτικό κόσμο επισωρεύει διαρκώς νέα και αβάσταχτα βάρη, η Κυβέρνηση οφείλει άμεσα να αναλάβει κάθε προσήκουσα ενέργεια ώστε να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη που ισοδυναμεί με χαριστικό πλήγμα στους αγρότες μας.

Όπως είναι αυτονόητο, αύριο Δευτέρα θα προβώ στην κατάθεση σχετικής Ερώτησης προς τους αρμόδιους υπουργούς στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου».

Exit mobile version