ΕκδηλώσειςΑρχείο

Βραδιά υποστήριξης στην παλαιστινιακή αντίσταση στο Άργος

Το ελάχιστο που θα μπορούσε να κάνει ο Δον Κιχώτης είναι να αφιερώσει αυτή την Παρασκευή στους αγωνιζόμενους παλαιστίνιους. Ελάχιστο δείγμα συμπαράστασης στον δίκαιο αγώνα τους και καταδίκης των εγκλημάτων του Ισραήλ και της εμπρηστικής πολιτικής των ΗΠΑ στην περιοχή. Δείγμα απεριόριστου σεβασμού και υποστήριξης στα μαθήματα ψυχής, αντοχής και αγώνα που δίνουν οι Παλαιστίνιοι.

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, στις 21.00, στο Δον Κιχώτη (Άργος, Καλαμαρά 4) προβολή της συγκλονιστικής παλαιστινιακής ταινίας – ντοκιμαντέρ 5 Σπασμένες Κάμερες (5 Broken Cameras), σε σκηνοθεσία του Παλαιστίνιου Εμάντ Μπουρνάτ και του Ισραηλινού Γκάι Νταβίντι.

Το ντοκιμαντέρ έχει βραβευτεί σε φεστιβάλ κινηματογράφου σε όλον τον κόσμο και είναι η πρώτη παλαιστινιακή ταινία που ήταν υποψήφια για το Βραβείο Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, κατά την 85η απονομή Βραβείων της Ακαδημίας το 2013. Βραβείο σκηνοθεσίας ντοκιμαντέρ στο Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ του Σάντανς.

Βραδιά υποστήριξης στην παλαιστινιακή αντίσταση στο Άργος

Οι 5 Σπασμένες Κάμερες είναι μια καταγραφή της αντίστασης των Παλαιστινίων στο Μπιλαΐν, ένα χωριό της Δυτικής Όχθης που καταπατούν οι ισραηλινοί εποικισμοί. Ο Εμάντ Μπουρνάτ, ένας Παλαιστίνιος αγρότης, αγοράζει την πρώτη του κάμερα το 2005, για να βιντεοσκοπήσει τον νεογέννητο γιο του. Το κάθε του αγόρι έχει γεννηθεί σε μια στιγμή που αναδιαμορφώνει την κατάσταση του παλαιστινιακού ζητήματος. Τα πλάνα της κάμερας μαζί με τη δική του αφήγηση, απλή, προσωπική, άμεση και αβέβαιη, σαν τη ζωή του, καταγράφουν τα γεγονότα από το 2005 μέχρι το 2009.

Διάρκεια: 90 λεπτά, Έτος Παραγωγής: 2011

Η βραδιά θα συνεχιστεί με μουσικές από και για την Παλαιστίνη!

Να σημειωθεί πως ήδη αρκετά σωματεία και αριστερές οργανώσεις του νομού έχουν εκφράσει την συμπαράστασή τους στον Παλαιστινιακό λαό που δοκιμάζεται από τις επιθέσεις των Ισραηλινών στρατιωτών στη λωρίδα της Γάζας που μέχρι στιγμής έχουν κοστίσει τουλάχιστον 60 ζωές.