ΑυτοδιοίκησηΑρχείο

Λυκουρέτζος: Κύριε Κωστούρο γιατί δεν λύσατε τα βασικά προβλήματα των Ιρίων;

Με μία μακροσκελή απάντηση ο ανεξάρτητος πλέον πρόεδρος της ΔΔ Ιρίων – Κάντιας Νίκος Λυκουρέτζος εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση. Νωρίτερα η παράταξη Κωστούρου χαρακτήριζε αναμενόμενη αυτή την εξέλιξη αφήνοντας να εννοηθεί πως ο κ. Λυκουρέτζος άλλαξε στάση λόγω «εκλεκτικών συγγενειών». 

Όπως σημειώνει ο Ν. Λυκουρέτζος:

«Κύριε Δήμαρχε,

Δώσατε στην δημοσιότητα video από την εκδήλωση «γιορτή αγκινάρας 2016» στην οποία σας ευχαρίστησα, θέλοντας να αποδείξετε ότι μέχρι τότε ήμουν ικανοποιημένος από τη συνεργασία μας ή από το ενδιαφέρον σας για το Δ.Δ. Ιρίων – Κάντιας.  Σας ευχαρίστησα γιατί μέχρι και τότε πίστευα τις υποσχέσεις σας – σας έδινα χρόνο, ευελπιστώντας ότι θα δείχνατε ενδιαφέρον και θα δίνατε λύσεις σε όλα τα προβλήματα που ταλανίζουν τη περιοχή μου μέχρι και σήμερα! Ξεχνάτε όμως ότι προπαραμονή της φετινής εκδήλωσης της γιορτής της αγκινάρας (Σάββατο 17-5-2018 – ημέρα εκδήλωσης) σε συζήτηση που κάναμε αν ήμουν σύμφωνος με την ιδιότητα του προέδρου ΔΔ Ιρίων – Κάντιας για την ανάρτηση αφισών και γιγαντοπανό σας απάντηση αρνητικά διότι αυτό όπως σας είπα συγκεκριμένα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΒΑΤΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ. Μέχρι πρότινος έτσι μου λέγατε και σας πίστευα! Έτσι μου λέγατε και περίμενα! Μέχρι που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και γιαυτό δήλωσα την ανεξαρτητοποίηση μου. Για ποιον άλλον λόγο να σας ευχαριστήσω κύριε Δήμαρχε;

  • Για το ότι δεν φτιάξατε ούτε έναν δρόμο;;;
  • Για το ότι δεν φέρατε πόσιμο νερό;;;
  • Για το ότι οι παραλίες μας συνεχίζουν να διαβρώνονται;;;
  • Για το ότι δεν λύσατε το πρόβλημα του ελλιπούς ηλεκτροφωτισμού;;

Ναι λοιπόν σας ευχαρίστησα προσδοκώντας λύσεις όπως κάθε φορά μου υποσχόσασταν. Κάποτε όμως τελειώνει η υπομονή αλλά και ο πολιτικός χρόνος που σας έδωσα…

Θα προτιμούσατε να πράξω ότι και η δημοτική Σύμβουλος του κ. Γραμματικόπουλου στο πρώτο έτος της θητείας μας; Να σας καταγγείλω και να μεταπηδήσω σε άλλον συνδυασμό; Τέτοιες συμπεριφορές φαίνεται σας αρέσουν γι’ αυτό και την επιβραβεύσατε ορίζοντας την «Αντιδήμαρχο» σας.

Εμένα που σας έδωσα χρόνο, πίστεψα στις κούφιες υποσχέσεις σας, στάθηκα μέχρι τέλους δίπλα σας περιμένοντας να κάνετε πράξη τις υποσχέσεις σας με κατηγορείτε τώρα ως ανίκανο και αδιάφορο.

Πως μπορείτε να δικαιολογήσετε την αδιαφορία σας στα αλλεπάλληλα αιτήματα μου για την καθαριότητα αλλά και την επιμονή μου για επίλυση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών;

Πως μπορείτε να δικαιολογήσετε την αδιαφορία σας στα αλλεπάλληλα αιτήματα μου για την δημιουργία παιδικών χαρών για τα παιδιά μας;

Πως μπορείτε να δικαιολογήσετε την διαρκή επιμονή σας να με παρακάμπτετε υποβαθμίζοντας τον ρόλο μου ως Προέδρου του ΔΔ Ιρίων – Κάντιας;

Τα αιτήματα που σας έχω καταθέσει τόσο γραπτώς όσο και προφορικώς τα γνωρίζετε και με ειρωνικές – αλαζονικές δημοσιεύσεις για την δημιουργία εντυπώσεων το μόνο που κάνετε είναι να επιβαρύνετε την θέση σας μη επιδεικνύοντας τη πρέπουσα σοβαρότητα που αρμόζει η θέση του Δημάρχου.

Κύριε Δήμαρχε,

Επειδή τα γραπτά μένουν σας παραπέμπω σε όλα τα ΕΓΓΡΑΦΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ μου για να μου πείτε ποιο από όλα αυτά υλοποιήθηκε αλλά και για να αποδειχτεί ποιος ενδιαφέρεται για τον τόπο του αλλά βρήκε «κλειστές πόρτες» και ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ!

Συγκεκριμένα οι με αριθμ. πρωτ. Τοπικής Κοινότητας επιστολές μου ως πρόεδρος:

  • Αριθμ. Πρωτ. 31 (25-7-2016) όπου σας επισημαίνω το σοβαρό πρόβλημα του ελλιπούς ηλεκτροφωτισμού στη περιοχή Ιρίων – Κάντιας
  • Αριθμ. Πρωτ. 37 (29-8-2016) όπου σας επισημαίνω για πολλοστή φορά το επείγον του καθαρισμού του ποταμού Ράδου.
  • Αριθμ. Πρωτ. 42 (14-10-2016) όπου σας επισημαίνω ΠΑΛΙ το πρόβλημα του ελλιπούς ηλεκτροφωτισμού στη περιοχή Ιρίων – Κάντιας λόγω πλέον των έντονων διαμαρτυριών των κατοίκων και επισημαίνω ότι ως Πρόεδρος τα αιτήματα μου δεν διεκπεραιώνονται.
  • Αριθμ. Πρωτ. 4 (15-2-2017) όπου σας επισημαίνω για ακόμη μια φορά το πρόβλημα του ελλιπούς ηλεκτροφωτισμού, αυτή τη φορά με αυτοψία από εμένα τον ίδιο μετρώντας 78 καμένες λάμπες!!!!
  • Αριθμ. Πρωτ. 6 (22-2-2017) όπου σας επισημαίνω ξανά το πρόβλημα του ελλιπούς ηλεκτροφωτισμού της περιοχής
  • Αριθμ. Πρωτ. 7 (22-2-2017) όπου σας επισημαίνω τα γενικά προβλήματα στο οδικό δίκτυο του Δ.Δ. Ιρίων – Κάντιας.
  • Αριθμ. Πρωτ. 8 (2-3-2017) όπου σε υπενθύμιση όλων των προηγούμενων επιστολών μου (αριθμ. πρωτ. 42 και αριθμ. πρωτ 4) σας επισημαίνω ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ το πρόβλημα του ελλιπούς ηλεκτροφωτισμού.
  • Αριθμ. Πρωτ. 14 (27-3-2017)  όπου σας ενημερώνουμε για την ανάγκη άμεσης επισκευής του βραχότοπου στη πλατεία Ιρίων.
  • Αριθμ. Πρωτ. 19 (3-5-2017) όπου σας επισημαίνουμε ξανά την ανάγκη άμεσης επισκευής του βραχότοπου καθώς επίσης και υπενθυμίζω την ανάγκη επούλωσης λάκκων.
  • Αριθμ. Πρωτ. 27 (13-6-2017) όπου σας μεταφέρω την αγανάκτηση των πολιτών σχετικά με το πρόβλημα του ελλιπούς ηλεκτροφωτισμού.
  • Αριθμ. Πρωτ. 45 (7-8-2017) όπου σας επισημαίνω το πρόβλημα του οδικού δικτύου σε σημείο οπού έγιναν εργασίες της ΔΕΥΑΝ όπου έμειναν γούβες ανοιχτές.
  • Αριθμ. Πρωτ. 54 (13-10-2017) όπου σας επισημαίνω την ανάγκη καθαρισμού ρεμάτων λόγω του επερχόμενου χειμώνα προς αποφυγή προβλημάτων από πλημμύρες, η οποία κοινοποιήθηκε σε Δήμο (Δήμαρχο – Τεχνική Υπηρεσία – Αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ. Γαβρήλο, Πολιτική Προστασία, Αντιπεριφερειάρχη – ανταποκρίθηκε ΜΟΝΟ η Περιφέρεια)
  • Αριθμ. Πρωτ. 61 (20-10-2017) όπου σας επισημαίνω για πολλοστή φορά υπενθυμίζοντας ΟΛΕΣ τις προηγούμενες επιστολές μας όσον αφορά το πρόβλημα του ελλιπούς ηλεκτροφωτισμού.
  • Αριθμ. Πρωτ. 68 (15-12-2017) όπου σας επισημαίνω ΞΑΝΑ το πρόβλημα του ελλιπούς ηλεκτροφωτισμού.
  • Αριθμ. Πρωτ. 70 (28-12-2017) όπου σας επισημαίνω ξανά το πρόβλημα του ελλιπούς ηλεκτροφωτισμού.
  • Αριθμ. Πρωτ. 8 (22-1-2018) όπου σας επισημαίνω για πολλοστή φορά το πρόβλημα της ανάγκης επούλωσης λάκκων και χωματόστρωσης δρόμων.
  • Αριθμ. Πρωτ. 11 (26-2-2018) όπου σας επισημαίνω ξανά το πρόβλημα του ελλιπούς ηλεκτροφωτισμού.
  • Αριθμ. Πρωτ. 13 (27-2-2018)  όπου σας επισημαίνω την ανάγκη επούλωσης λάκκων κάνοντας αναφορά σε ειδικά σημεία.
  • Αριθμ. Πρωτ. 24 (20-4-2018) όπου σας επισημαίνω την ανάγκη διόρθωσης του ηλεκτροφωτισμού της περιοχής Ιρίων – Κάντιας.
  • Αριθμ. Πρωτ. 25 (20-4-2018) όπου σας επισημαίνω ξανά την ανάγκη επούλωσης λάκκων.
  • Αριθμ. Πρωτ. 31 Επιστολή προς κ. Λέντζο Παναγιώτη – Εντεταλμένο Σύμβουλο ηλεκτροφωτισμού στην οποία αναφέρω:

«Σήμερα έλαβα γνώση τηλεφωνικά του περιεχομένου επιστολής του κ. Λέντζου προς εμένα δια μέσου της οποίας με ενημερώνει ότι δεν στέλνει συνεργείο να αντικαταστήσει τις καμένες λάμπες στο ΔΔ Ιρίων Κάντιας διότι όπως αυτός υποστηρίζει δεν απαντώ στις τηλεφωνικές του κλήσεις!!! Απαντώ λοιπόν στον κ. Λέντζο ότι για τα προβλήματα στη περιοχή μου, έχω ενημερώσει εγγράφως τον κ. Δήμαρχο, τον πρόεδρο του ΔΣ Δήμου Ναυπλιέων και εσάς τον ίδιο κ. Λέντζο όπως επίσης εχω ενημέρωσει όλους τους παραπάνω και τηλεφωνικά

Δυστυχώς τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα

Ενώ προ δεκαπενθημέρου ο κ. Λέντζος με ενημέρωσε τηλεφωνικώς ότι θα στείλει συνεργείο για να αλλαχθούν οι καμένες λάμπες με την προυπόθεση όμως που του έθεσαν ανώτεροι του να μην ειμαι εγώ παρόν κατά τη διάρκεια των εργασιών παρά μόνο ο κ. Λεντζος δηλαδή ο Πρόεδρος του ΔΔ Ιρίων (εγώ) να είναι αφαντος για να μην φανεί στους κατοίκους ότι ο ίδιος ενήργησε και έλυσε τα προβλήματα της περιοχής του!!!

Κ Λέντζο είναι ντροπή δική σας να βάζετε όρους και προϋποθέσεις απουσίας μου προκειμένου να κάνετε αυτό που είναι υποχρέωση σας. Όσο και να θέλετε να υποβαθμίσετε τον ρόλο μου και την συνεισφορά μου στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων δεν θα το επιτύχετε διότι τα γραπτά μένουν και τα οποία είμαι διατεθειμένος να δημοσιοποίησω στους συμπολίτες μου προκειμένου να αναδείξω την αδιαφορία σας να με «εξαφανίσετε» για λόγους που εσείς γνωρίζετε.

Κρίμα κ. Λέντζο για εσάς να λειτουργείτε ως αχυράνθρωπος και να δέχεστε να εφαρμόσετε πολιτική ανήθικη που σας επέβαλε όπως λέτε ο κ. Δήμαρχος μη εκτιμώντας ότι απευθύνεστε σε εκλεγμένο συνάδελφο σας. Αν έχετε προσωπικότητα και πολιτική ηθική θα αρνιόσασταν να σας χρησιμοποιούν».