ΠολιτισμόςΑρχείο

Ο Χάρρυ Κλυνν είχε σκηνοθετήσει την κηδεία του από το 1981! (Vid)

Ο Χάρρυ Κλυνν έφυγε από τη ζωή το βράδυ της Κυριακής αφήνοντας φτωχότερο τον καλλιτεχνικό κόσμο. Ο αγαπημένος Βασίλης Τριανταφυλλίδης, όπως ήταν το πραγματικό του όνομα, είχε σατιρίσει τους πάντες, ακόμα και τον εαυτό του. 

Στην ταινία «Εις μνήμην» σκηνοθετεί την κηδεία του με παρευρισκομένη σύσσωμη την τότε πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή μέχρι τον Λεωνίδα Κύρκο (όλες αυτές τις προσωπικότητες τις υποδύεται ο ίδιος). 

Μετά την κηδεία του η τηλεόραση αποφασίζει, για να τιμήσει τη μνήμη του, να παρουσιάσει ορισμένα ντοκουμέντα από την πολυτάραχη ζωή του. 

Ο μεγάλος καλλιτέχνης, για να της ξεφύγει, μετακομίζει στον άλλο κόσμο, συνοδευόμενος από έναν παράξενο άγγελο που «ρέπει προς το γυναικείο» καταφανώς. Στην ταινία εμφανιζόταν και η Λιάνα Κανέλλη στα νιάτα της, παίζοντας το ρόλο της δημοσιογράφου.

Χαρακτηριστικό μουσικό στιγμιότυπο από την ταινία:

Η ταινία γυρίστηκε το 1981, αλλά η λογοκρισία δεν επέτρεψε ποτέ την προβολή της. Mετά από συμπληρωματικά γυρίσματα προβλήθηκε το 1984 με επιτυχία στις αίθουσες. 

Ολόκληρη η ταινία «Εις μνήμην»: