ΕυρώπηΑρχείο

Η Ευρώπη του σήμερα και του αύριο

Η Ευρώπη μετακόμισε για δύο εικοσιτετράωρα στο Ναύπλιο. Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έδωσαν την ευκαιρία, σε όσους ντόπιους επιθυμούσαν να λύσουν απορίες τους, αλλά και να εμβαθύνουν τις γνώσεις τους σε ότι έχει σχέση με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, σε διάφορες εκδηλώσεις που οργανώθηκαν με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης.

Ευρωβουλευτές, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, δημοσιογράφοι, αλλά και τοπικοί παράγοντες, συζήτησαν για το παρόν και μέλλον της Ευρώπης, και ενημερώθηκαν σε ανοιχτές, αλλά και εξειδικευμένες εκδηλώσεις για ευρωπαϊκά θέματα.

Οικοδεσπότες ο Επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα Λεωνίδας Αντωνακόπουλος και ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γιώργος Μαρκοπουλιώτης, σε συντονισμό με το δήμο Ναυπλιέων και άλλους φορείς.

Γράφοντας για την ΕυρώπηΓράφοντας για την Ευρώπη

Η συνάντηση με δημοσιογράφους με θέμα: «Γράφοντας για την Ευρώπη: θέματα και εργαλεία», που έγινε σε αίθουσα του Πανεπιστημίου Harvard ήταν μια ευκαιρία, να φέρει πιο κοντά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.

Γράφοντας για την Ευρώπη

Γράφοντας για την Ευρώπη

Ανοιχτή για τον κόσμο ήταν η εκδήλωση – συζήτηση για τις τρέχουσες προκλήσεις στη χώρα μας και το μέλλον της Ευρώπης στο «Βουλευτικό», με συμμετοχή ευρωβουλευτών, πανεπιστημιακών, ερευνητών και τοπικών παραγόντων. Συγκεκριμένα, στο πάνελ ήταν οι Ευρωβουλευτές Ελισάβετ Βόζενμπεργκ (ΕΛΚ), Νίκος Ανδρουλάκης (Σ&Δ) και Μιλτιάδης Κύρκος (Σ&Δ), ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος και ο διευθυντής σύνταξης του μη κερδοσκοπικού οργανισμού ερευνών διαΝΕΟσις. 

Το μέλλον της Ευρώπης στο ΒουλευτικόΤο μέλλον της Ευρώπης στο Βουλευτικό

Παράλληλα οργανώθηκαν εκδηλώσεις για το ευρύ κοινό στο Δημαρχείο της πόλης με την παρουσία 10 πρεσβειών κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κόσμος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τις δράσεις των ευρωπαϊκών οργάνων αλλά και να παρακολουθήσει δραστηριότητες που περιλάμβαναν τραγούδια, χορό και προβολή μικρού φιλμ.