ΕκδηλώσειςΑρχείο

Την ταινία «Φράουλες και Αίμα» προβάλλει ο Δον Κιχώτης

Η ταινία «Φράουλες και Αίμα» προβάλλεται την Παρασκευή 25 Μαΐου, στις 21.00, στο Δον Κιχώτη (Καλαμαρά 4, Άργος). 50 χρόνια από τον Μάη του ‘68 ο Δον Κιχώτης προβάλει την ταινία “Φράουλες και Αίμα” που αναδεικνύει πλευρές αυτής της παγκόσμιας εξέγερσης που συνέβη από την δεκαετία του ‘60. Γιατί το 1968 δεν είναι μόνο ο Γαλλικός Μάης. Είναι το σύνολο των κινημάτων όπως της νεολαίας, τα μεγάλα απεργιακά κινήματα και οι κινητοποιήσεις της γαλλικής και ιταλικής εργατικής τάξης, η παγκόσμια κινητοποίηση ενάντια στο βρώμικο πόλεμο στο Βιετνάμ, τα απελευθερωτικά κινήματα του Τρίτου κόσμου: Αλγερία, Κονγκό, Κούβα, Βιετνάμ, Βολιβία, Παλαιστίνη, Καμπότζη, Κολομβία, η Μεγάλη Προλεταριακή Πολιτιστική Επανάσταση στην Κίνα.

Φράουλες και Αίμα

Η ταινία “Φράουλες και Αίμα” βασίζεται στην αληθινή ιστορία της εξέγερσης των φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Columbia. Στα μέσα της δεκαετίας του ’60 οι φοιτητές πρωταγωνιστούν στο κίνημα ενάντια στον πόλεμο του Bιετνάμ. Tον Aπρίλιο του ’68 καταλαμβάνουν το πανεπιστήμιο της Kολούμπια στη Nέα Yόρκη, εκφράζοντας την ολοκληρωτική απόρριψη του ιμπεριαλισμού των HΠA. Παλεύουν ενάντια στα κέντρα κατάταξης στο στρατό που λειτουργούν στο εσωτερικό του πανεπιστημίου και στις φυλετικές διακρίσεις, ενώ κύριο πεδίο δράσης τους γίνεται ο αγώνας ενάντια στο σύστημα και το ρόλο της εκπαίδευσης.

Στην ταινία ακούγονται πολλά τραγούδια γνωστών καλλιτεχνών των sixties (John Lennon, Crosby, Stills, Nash & Young, Buffy SainteMarie, Thunderclap Newman, Richard Strauss).