ΚοινωνίαΑρχείο

Καμία αγάπη σε Μπουτάρη αλλά υπεράσπιση απέναντι σε φασιστικές επιθέσεις

Το Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό Μέτωπο Αργολίδας με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη. Όπως σημειώνει:

«Η πρόσφατη φασιστική επίθεση ενάντια στο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, προκάλεσε κύματα ενθουσιασμού στον απανταχού ακροδεξιό και φασιστικό εσμό. Κρανιδιώτηδες, Χρυσή Αυγή, καρατζαφέρηδες, βελόπουλοι, ψωμιάδηδες και σία ξεσάλωσαν, πανηγυρίζοντας για την “οργή λαού” ενάντια στον “ανθέλληνα” πολιτικό. Σε αυτό το σημείο θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η θρασυδειλία είναι ίδιον των ακροδεξιών.

Το Αντιρατσιστικό – Αντιφασιστικό Μέτωπο Αργολίδας δεν τρέφει καμιά αγάπη ούτε δίνει την παραμικρή πολιτική υποστήριξη προς το Γιάννη Μπουτάρη, έναν φιλελεύθερο αστό πολιτικό τού απέναντι ταξικού στρατοπέδου. Ωστόσο τον υπερασπίζεται απέναντι σε επιθέσεις από φασίστες που γίνονται εξαιτίας διάφορων προοδευτικών θέσεων που έχει εκφράσει κατά καιρούς (αντίθεση, έστω και μερική, στον ελληνικό εθνικισμό και υποστήριξη δικαιωμάτων ΛΟΑΤ). 

Στα παραπάνω προστέθηκε και σχόλιο του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών και μέλος της πολιτικής επιτροπής της ΝΔ, Καμπόσου. Λίγο μετά την επίθεση γράφτηκε στο προσωπικό του facebook: “Αυτή είναι η μοίρα των ΠΡΟΔΟΤΩΝ.” Το σχόλιο αργότερα θα κατέβαινε, με το δήμαρχο να υποστηρίζει πως το έγραψε κάποιος συνεργάτης του που διαχειρίζεται τον προσωπικό του λογαριασμό. Οι αντιδράσεις είναι μεγάλες, τα κείμενα καταγγελίας πολλά και διαφόρων πολιτικών  κατευθύνσεων ακόμα και από το ίδιο του το κόμμα. Μετά τον τελευταίο ισχυρισμό του Δημάρχου ότι συνεργάτης του έκανε την συγκεκριμένη αναφορά, πρέπει να αποκαλύψει την ταυτότητα του και να τον αποπέμψει από σύμβουλό του. Όμως, μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει η αποπομπή αυτού του προσώπου το οποίο βρέθηκε στη θέση αυτή μετά από επιλογή του ίδιου του Δημάρχου, καθώς αυτός είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για να επιλέγει τους συνεργάτες του. Τέλος, οι δράστες του λιντσαρίσματος πρέπει να αντιμετωπίσουν τη δικαιοσύνη, ομοίως και όσοι θεσμικοί το επιδοκίμασαν, όπως επισημάνθηκε και από πολιτειακούς φορείς».