ΕργασίαΑρχείο

ΑΟΖ και επαγγελματικός προσανατολισμός

Ο Νίκος Λυγερός, στρατηγικός σύμβουλος της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε θέματα υδρογονανθράκων, θα κάνει master class που θα διοργανώσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου σχετικά με τους υδρογονάνθρακες. Η ημερομηνία θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Όπως σημειώνει σχετικά με το θέμα ο Ν. Λυγερός:

Σε μια εποχή που όλα χαρακτηρίζονται από τη μιζέρια και την ηττοπάθεια πως ένας νέος μπορεί να ενδιαφερθεί για την ΑΟΖ και ν’ αλλάξει την πορεία της ζωής του μέσω του επαγγελματικού προσανατολισμού; Πως μπορεί κάποιος που βρίσκεται στην Κρήτη να μάθει ότι θα υπάρξουν πάρα πολλές θέσεις εργασίας χάρη στις γεωτρήσεις για την έρευνα και την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων αν δεν ξέρει ότι υπάρχει ο Νόμος περί Υδρογονανθράκων 2289/1995 και η τροπολογία 4001/2011 και ότι ετοιμαζόμαστε να υπογράψουμε συμβόλαια με την κοινοπραξία Exxon Mobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια για δύο θαλάσσιες περιοχές που έχουν η κάθε μια την έκταση της Πελοποννήσου;

Αν δεν γνωρίζουμε τα επαγγέλματα που σχετίζονται με την έννοια της ΑΟΖ, πως μπορούμε να επιλέξουμε ορθολογικά και στρατηγικά το μέλλον μας; Επειδή οι αριθμοί στον τομέα των υδρογονανθράκων είναι τεράστιοι, πρέπει να εξοικιωθούμε με αυτούς διότι είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε το όλο πλαίσιο.

Τα δεδομένα της Ελληνικής ΑΟΖ αποτελούν μια τεράστια καινοτομία για τις Περιφέρειες της Κρήτης, της Πελοποννήσου και του Ιονίου και είναι σημαντικό να ενημερωθούν και οι κάτοικοι τους σε όλα τα επίπεδα και για τα τεχνικά και για τα επιστημονικά. Διότι είναι ο μόνος τρόπος για να υπάρξει μια αποτελεσματική και στρατηγική δράση επί του θέματος σε πρακτικό επίπεδο.