ΑθλητισμόςΑρχείο

Γύρω στις 50 ομάδες και περίπου 1000 αθλητές στο Danaon Cup

Πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Φουγάρο» στο Ναύπλιο, η πρώτη συνέντευξη Τύπου για το Danaon Cup 2018, που θα διεξαχθεί το διάστημα 2-7 Ιουλίου στην Αργολίδα για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων Α’ και Παγκορασίδων Α’, ενώ φέτος προστέθηκαν και δύο νέες κατηγορίες, αυτές των Παίδων και Εφήβων.

Παράλληλα η Οργανωτική Επιτροπή παρουσίασε και βράβευσε τους 61 χορηγούς 50 ομάδες- υποστηρικτές του τουρνουά που αποτελούν αριθμό ρεκόρ για διοργάνωση στο ελληνικό χάντμπολ. 

Μίλησαν ο Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, αρχαιότερο μέλος του Δ.Σ. της ΟΧΕ Αναστάσιος Χειβιδόπουλος, ο Αντιπρόεδρος του Διομήδη Άργους Κώστας Βλαχοσπύρος, το μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκος Βλαχοσπύρος, η Ασπασία Μαλεβίτη εκπροσωπώντας το «Όραμα Ελπίδας», ο Αντιδήμαρχος Έργων και Οικονομικών του Δήμου Άργους Μυκηνών Δημήτρης Κρίγγος, ο εντεταλμένος σύμβουλος του Δήμου Ναυπλιέων Παναγιώτης Λέντζος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματικού Τουρισμού Τολού, Γιάννης Γεωργιδάκης. 

Αναλυτικά τα όσα ειπώθηκαν: 

Τάσσος Χειβιδόπουλος (Πρόεδρος Οργανωτικής Επιτροπής, Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας, μέλος Δ.Σ. ΟΧΕ): «Σήμερα είμαι τριχοτομημένος, δηλαδή εκπροσωπώ και την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, καθώς ο πρόεδρος Κώστας Γκαντής πετάει για τη Γερμανία λόγω του Final 4 του Τσάμπιονς Λιγκ και δυστυχώς δεν μπορούσε να είναι παρών. Βέβαια όσο τριχοτομημένος και να αισθάνομαι, ουσιαστικά βρίσκομαι εδώ ως άνθρωπος του Διομήδη.

Για εμάς το τουρνουά είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Είναι ίσως το πιο υγειές και το πιο όμορφο παιδί μας από το τότε που ξεκινήσαμε να ασχολούμαστε με τον Διομήδη. Εγώ και ο Κώστας (σ.σ Βλαχοσπύρος) – που ήταν αθλητής και τον έχει υπηρετήσει πολύ περισσότερα χρόνια – διοικητικά μπήκαμε το 2002. Συμπληρώνουμε 16 χρόνια και έχουμε ζήσει πάρα πολλά. Οι πιο πολλές αναμνήσεις είναι υπέροχες με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Τσάλεντζ Καπ το 2012, αλλά και πολλές άλλες στιγμές, όπως αυτές που τα παιδιά των ακαδημιών μας άρχισαν να κατακτούν Εθνικά πρωταθλήματα, να συμμετέχουν σε Εθνικές ομάδες, να τα βλέπουμε και να σκεφτόμαστε το αύριο αυτής της ομάδας και του χάντμπολ στην περιοχή μας περνάει μέσα από αυτό.

Πριν από περίπου έξι χρόνια, σε μια κουβέντα που είχα με τον Νίκο Βλαχοσπύρο, ξεκίνησε αυτή η ιδέα του τουρνουά την οποία αγκαλιάσαμε όλοι, και το σημαντικό δεν είναι ότι το κάναμε εμείς. Το σημαντικό είναι πως την αγκάλιασε όλη η περιοχή γιατί αντιλαμβάνεται ότι η επισκεψιμότητα από αθλητές – σε μια ευαίσθητη ηλικία – κάθε χρόνο, κι όχι μόνον αυτών, αλλά και των γονιών, των προπονητών και των φίλων τους, είναι ιδιαίτερα σημαντική για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Δεν μιλάω για αθλητικό τουρισμό με την σκληρή και ευρεία έννοια. Μιλάω για την προσπάθεια να κάνουμε κοινωνούς της περιοχής μας νέα παιδιά που αύριο θα επισκεφτούν ως επισκέπτες και ως τουρίστες και θα την κάνουν μέρος της καρδιάς τους κι αυτό είναι το πιο σημαντικό για εμάς.

Τα τελευταία χρόνια φιλοξενούμε σχεδόν όλες τις ομάδες της χώρας που έχουν ηλικιακά τμήματα U15, δηλαδή Παμπαίδες Α’ και Παγκορασίδες Α’. Φέτος μεγαλώνουμε. Βάζουμε και δύο καινούριες κατηγορίες που οφείλονται στην διεθνοποίησή μας. 

Κλείσαμε μια μεγάλη συμφωνία με το τουρνουά του Holby και φέτος φιλοξενούμε 90 ανθρώπους από τη Σουηδία. Για εμάς είναι πολύ σημαντικό που ανοίγουμε αυτές τις δύο νέες κατηγορίες γιατί τις εγκαινιάζουμε με τη συμμετοχή των αντίστοιχων Εθνικών μας ομάδων τις οποίες φιλοξενεί το τουρνουά στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους μαζί με τη δική μας ομάδας κι άλλων που θα ενσωματώσουμε στους ομίλους.

Η περιοχή με πρώτο από όλα τον Δήμο Άργους- Μυκηνών που ήταν ο πρώτος συνδιοργανωτής για εμάς – άλλωστε η πόλη του Άργους φιλοξενεί και την ομάδα μας – ακολούθησε ο Δήμος Ναυπλιέων και ο σύλλογος Επαγγελματιών τουρισμού του Τολού, οι οποίοι μας βοηθούν πάρα πολύ κάθε χρόνο.

Το πιο δύσκολο πράγμα είναι να βρίσκεις διαμονές στην πρώτη εβδομάδα του Ιούλη και μάλιστα με όσο καλύτερες τιμές για να μπορούμε να φιλοξενούμε όσο περισσότερους ανθρώπους.

Ταυτόχρονα μαζί μας εδώ βρίσκονται και αρκετοί άνθρωποι από αυτούς που λέμε χορηγούς. Από αυτούς που ανοίγουν πρώτα από όλα την καρδιά τους και κατά δεύτερον την… τσέπη τους και μας βοηθούν πάρα πολύ να στηρίξουμε αυτό το τουρνουά και να κάνουμε πράγματα και να κάνουμε κάτι καινούριο για τον τόπο που είναι πάρα πολύ σημαντικό. 

Θέλω λοιπόν, ως Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους χορηγούς μας, είναι 61 επιχειρήσεις και φορείς. Υπάρχουν πέντε συνδιοργανωτές, η περιφέρεια Πελοποννήσου, ο Δήμος Άργους – Μυκηνών, ο Δήμος Ναυπλιέων και ο σύλλογος επαγγελματιών Τολού και το Επιμελητήριο Αργολίδας. 

Είναι υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης (IHF), το μοναδικό στην Ελλάδα που είναι κάτω από την αιγίδα. Πιθανότατα στο πλαίσιο του τουρνουά θα υπάρξει και επίσκεψη του προέδρου της, Δόκτωρ Μουσταφά Χασάν και θα φιλοξενήσουμε μια δράση της IHF στο πλαίσιο του τουρνουά, ενώ ταυτόχρονα στις ημερομηνίες που θα διεξάγεται το τουρνουά η περιφέρεια Πελοποννήσου θα υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας με την ΟΧΕ για δράσεις που αφορούν το χάντμπολ. Κάτι που για εμάς είναι πάρα πολύ σημαντικό. Εμείς ως περιφέρεια Πελοποννήσου στηρίζουμε πάρα πολύ τις δραστηριότητες της ομοσπονδίας και γι’ αυτό προχωράμε σε αυτό.

Φέτος, στο πλαίσιο της κοινωνικής ευθύνης, φιλοξενούμε – κι είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς – έναν σύλλογο που ουσιαστικά αντιπροσωπεύει αυτό που λέει το όνομά του, Όραμα Ελπίδας. Ένα παιδί της πρέσβειρας της UNESCO της κυρίας Μαριάννας Βαρδινογιάννη η οποία πιθανότατα κάποια από τις ημέρες του τουρνουά θα βρεθεί εδώ.

Φιλοξενούμε το Όραμα Ελπίδας –που κάνει μια καταπληκτική δουλειά – το οποίο προσδοκούμε οι άνθρωποι του αθλήματος και οι άνθρωποι της περιοχής μας να συνταχθούν πίσω του και να αποτελέσουν ακόμη έναν δότη μυελού των οστών.

Οι ηλικίες που φιλοξενούμε δεν μπορούν να γίνουν δότες, ο λόγος όμως που την Πέμπτη 5 Ιουλίου γίνεται στο Φουγάρο είναι γιατί γίνεται και το “Show me the way” και μαζί με το Όραμα Ελπίδας να δείξουμε σε αυτά τα παιδιά ότι μόλις ενηλικιωθούν μπορούν να πάρουν παράδειγμα και να κάνουν αυτό που κάνουμε κι εμείς.

Πρέπει να πούμε ότι οι συμμετοχές πηγαίνουν πάρα πολύ καλά, υπολογίζουμε ότι θα έχουμε 50 ομάδες και μάλιστα ένα άθλημα που δεν είναι το δημοφιλέστερο στην χώρα, αλλά είναι ένα άθλημα πολύ ζεστό και πολύ κοντά στον Έλληνα και πραγματικά και λειτουργεί ως οικογένεια, όπως λειτουργούμε κι εμείς στον Διομήδη. Γιατί ο Διομήδης είναι η οικογένειά μας. Για εμάς τα παιδιά που βρίσκονται στις ακαδημίες μας και δεν είναι λίγα, είναι περίπου 120, είναι παιδιά μας και η μεγαλύτερη χαρά που παίρνουμε είναι η αναμονή αυτού του τουρνουά όπου φιλοξενούμε παιδιά από όλη την Ελλάδα και χαιρόμαστε που βλέπουμε αυτά τα παιδιά να χαίρονται το άθλημα και να γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές και για το άθλημα και για την περιοχή μας».

Κώστας Βλαχοσπύρος (Αντιπρόεδρος Διομήδης Άργους): «Κυρίες και κύριοι καλησπέρα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την παρουσία σας εδώ είναι η πρώτη συνέντευξη για το 6ο τουρνουά το Danaon Cup. Σιγά σιγά αυτό το τουρνουά δείχνει να μεγαλώνει, από μωρό που μπουσούλαγε, έγινε παιδί και πλησιάζει σε έφηβο. Είμαστε πολύ περήφανοι γι αυτό το τουρνουά, είναι κάτι το οποίο είναι ψηλά στις προτεραιότητες του συλλόγου δίνουμε μεγάλη ενέργεια για την πραγματοποίηση του και γι αυτό το λόγο, ευχαριστούμε όλους οι οποίοι συμβάλουν στην δημιουργία αυτού τουρνουά. Όλη η περιοχή έχει αγκαλιάσει το event αυτό και είμαστε περήφανοι που άνθρωποι μας εμπιστεύονται και στηρίζουν αυτή την προσπάθεια μας. Εγώ θα ήθελα να πω ότι είμαστε υπερήφανοι γιατί το τουρνουά αυτό εντάχθηκε και στο καλεντάρι της Διεθνούς Ομοσπονδίας Χάντμπολ και αυτό είναι μεγάλη τιμή. Εγώ θα ήθελα να σας ευχαριστήσω γι αυτή τη παρουσία σας και θα τα ξαναπούμε σύντομα με την τελική διαμόρφωση του τουρνουά. Επίσης θα ήθελα να τονίσω για τους αφανείς ήρωες του τουρνουά, όλα τα παιδιά που ασχολούνται η Μάγδα, η Μαρίλια, ο Γιάννης και πολλοί ακόμα που θέλω νβα τους ευχαριστήσω από την καρδιά μου. Σας ευχαριστώ πολύ». 

Νίκος Βλαχοσπύρος (μέλος Οργανωτικής Επιτροπής Danaon Cup): «Οι συμμετοχές πηγαίνουν καλύτερα από το αναμενόμενο. Ο Κώστας (σ.σ. Βλαχοσπύρος) είπε ότι πλέον το τουρνουά είναι παιδί. Εγώ θα έλεγα ότι είναι ένα νήπιο, μικρής ηλικίας, που όμως έχει μεγαλώσει πάρα πολύ. Κάθε χρόνο αντιμετωπίζουμε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, που όμως είναι ευχάριστα γιατί πρέπει να ανταπεξέλθουμε στις αυξανόμενες απαιτήσεις αυτού του τουρνουά. Οι συμμετοχές ίσως ξεπεράσουν και τις 50 ομάδες, περίπου χίλιοι αθλητές. Φανταστείτε ότι κάποτε ξεκινούσαμε με 200-300 αθλητές. Ο αριθμός αυξάνεται και είναι κάτι που μας αγχώνει γιατί αντιμετωπίζουμε λειτουργικά προβλήματα. Το βασικότερο είναι το θέμα της διαμονής. Δεν θα σταματήσουμε τους ρυθμούς, απλά θα προσπαθήσουμε να λύσουμε το θέμα της διαμονής». 

Ασπασία Μαλεβίτη (Όραμα Ελπίδας): «Είμαστε εδώ εκ μέρους του “Οράματος ελπίδας – Εθελοντές δότες μυελού των οστών”. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Διομήδη και όλους τους συνδιοργανωτές που μπόρεσαν με μεγάλη ευκολία και χαρά να μας κάνουν μέλος αυτής της εβδομάδας αθλητισμού. Το ξενοδοχείο “Έλενα” στο Ναύπλιο από φέτος είναι το δειγματοληπτικό κέντρο στην Αργολίδα για δότες μυελού των οστών εκ μέρους του “Οράματος Ελπίδας” και στα πλαίσια του Danaon Cup την Πέμπτη 5 Ιουλίου στο Φουγάρο και το Σάββατο 7 Ιουλίου στο κλειστό της Αγίας Τριάδας θα μπορούν να γράφονται δότες μυελού των οστών. Θα ήταν μεγάλη μας χαρά και τιμή να έρθουν και να γίνουν εθελοντές δότες όσοι περισσότεροι μπορούν, αφορά ενήλικους ηλικίας 18-45 ετών και είναι εθελοντές δότες του μυελού των οστών, δηλαδή δεν έχει κανείς να κερδίσει κάτι εκτός από τα παιδιά που νοσούν».

Δημήτρης Κρίγγος (Αντιδήμαρχος Δήμου Άργους-Μυκηνών): «Καλησπέρα και από μένα, είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι απόψε στην συνέντευξη Τύπου για το τουρνουά Danaon Cup. Ο Δήμος του Άργους από την αρχή αυτού του τουρνουά τα τελευταία χρόνια στην πόλη και στον Νομό είναι συμμέτοχος και συνδιοργανωτής αντιλαμβανόμενος ο Δήμος και ιδιαίτερα ο Δήμαρχος Δημήτρης Καμπόσος ότι αυτό το τουρνουά έχει προσφέρει πάρα πολλά στον αθλητισμό του Νομού τον τουρισμό, τον πολιτισμό, προσπαθούμε και από την πλευρά των αθλητικών χώρων αλλά και συνεισφέροντας οικονομικά, να βοηθήσουμε όσο μπορούμε και να διευκολύνουμε αυτό το τουρνουά το οποίο το βλέπουμε και εμείς χρόνο με το χρόνο να γίνεται καλύτερο και βλέπουμε να δυναμωθεί ακόμη περισσότερο και στο μέλλον. Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον Διομήδη, είναι μια ομάδα νομίζω υπόδειγμα για τον Δήμο για τον Νομό, αλλά και ευρύτερα. Ο τρόπος που έχει γεννηθεί, που έχει αναπτυχθεί, βλέπω πολλά παιδιά να παίζουν χάντμπολ, εγώ έπαιζα μπάσκετ, αλλά σήμερα μπορούν να προσφέρουν στην νεολαία στα παιδιά στον αθλητισμό είναι πολύ ενθαρρυντικό, αλλά περισσότερο από όλα που υπάρχει αυτό το κλίμα υποδομής. Η ομάδα αυτή των Παίδων, Παμπαίδων και Εφήβων αποτελεί και το μέλλον της ομάδας, αλλά η ενασχόληση με τον αθλητισμό είναι το μεγαλύτερο κέρδος από όλα. Καλή επιτυχία στο τουρνουά».

Παναγιώτης Λέντζος (Εντεταλμένος σύμβουλος Δήμου Ναυπλιέων): «Καλησπέρα και από εμένα, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους σήμερα που ήρθατε εδώ, ο Δήμος είναι ευτυχής για αυτή τη διοργάνωση που κάνουμε με τον Διομήδη, είναι μεγάλη χαρά να συνδιοργανώσουμε μια τέτοια μεγάλη γιορτή που θα γίνει εδώ στην πόλη μας και θα την στηρίξουμε όσο μπορούμε, γιατί δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα να ασχολείσαι με τον αθλητισμό και να δίνεις μια τέτοια πορεία στα παιδιά σου. Είμαστε ευτυχής να έχετε μεγάλη επιτυχία και να ξέρετε ότι εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα σας».

Γιάννης Γεωργιδάκης (Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματικού Τουρισμού Τολού): «Θέλω με την σειρά μου να ευχηθώ καλή επιτυχία στο τουρνουά, καταλαβαίνετε είναι δύσκολο η εύρεση διαμονής για 1.000 άτομα μέσα στον Ιούλιο είναι δύσκολο, αλλά πιστεύω πως θα εξυπηρετήσουμε όλους. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναδέλφους ξενοδόχους οι οποίοι πραγματικά έκαναν το καθήκον τους γι αυτό του τουρνουά. Έβγαλαν έξω τους καλούς πελάτες δηλαδή από αυτούς που έπαιρναν πιο πολλά χρήματα για να μπορέσουν να βοηθήσουν την διοργάνωση και ακολούθησαν τις οδηγίες του Συλλόγου μας. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με αυτόν τον τρόπο βοηθάμε και εμείς να έχουμε ένα μικρό λιθαράκι στην επιτυχία του τουρνουά και από του χρόνου να αρχίσουμε από νωρίς την συνδιοργάνωση, ώστε να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα. Καλή επιτυχία».