ΚοινωνίαΑρχείο

Έβαζε τα 4 ανήλικα παιδιά της να ζητιανεύουν

Σε επαγγελματίες ζητιάνους είχε μετατρέψει τα ανήλικα παιδιά της μια 48χρονη γυναίκα στο Ναύπλιο. Το πρωί του Σαββάτου είχε «ξαμολήσει» τα τέσσερα παιδιά της στην παραλία και στο λιμάνι για να ζητούν χρήματα από περαστικούς.

Το φαινόμενο αυτό παρότι είναι συνηθισμένο στο Ναύπλιο, όπως και σε άλλες πόλεις άλλωστε, φαίνεται ότι μπαίνει στο στόχαστρο των αρχών που δείχνουν να ευαισθητοποιούνται για την προστασία των ανηλίκων.

Λιμενικοί, παρατήρησαν τις χαρακτηριστικές κινήσεις των παιδιών που επαιτούσαν. Τα παρακολούθησαν για λίγη ώρα και τελικά δεν ήταν δύσκολο να φτάσουν στη μητέρα τους. Η συνέχεια είναι λίγο πολύ η αναμενόμενη. Η γυναίκα συνελήφθη επ΄ αυτοφόρο και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα. Πρόκειται για μία Ρομά, η οποία τελικά αφέθηκε ελεύθερη με εντολή του εισαγγελέα Πρωτοδικών Ναυπλίου.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει είναι η παράβαση του άρθρου 409 του Ποινικού Κώδικα (Παραμέληση αποτροπής από επαιτεία ή αλητεία). Το αδίκημα αυτό τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι έξι μηνών ή με χρηματική ποινή και αφορά:

α) όποιον εξωθεί σε επαιτεία ή παραλείπει να εμποδίσει από την επαιτεία ή την αλητεία πρόσωπα που έχει στην επιμέλειά του ή που βρίσκονται σε σχέση εξάρτησης από αυτόν 
β) όποιον παραδίδει ή προμηθεύει σε άλλους πρόσωπα ηλικίας κάτω των δεκαοκτώ ετών ή που έχουν υπερβεί αυτή την ηλικία, είναι όμως σωματικώς ή διανοητικώς ανάπηρα, για να προκαλούν με τη νεαρή τους ηλικία ή με την τυχόν σωματική ή διανοητική ασθένεια ή αναπηρία τους τον οίκτο ή την περιέργεια του κοινού για χρηματικό όφελος δικό του ή άλλου.