ΚοινωνίαΑρχείο

Το ερείπιο της Όθωνος που το δημόσιο νοικιάζει ενώ είναι έτοιμο να πέσει!

Ένα ετοιμόρροπο κτίριο στην οδό Όθωνος 11, στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου, στέκεται πάνω από τα κεφάλια των περαστικών. Μετά τον θάνατο (εδώ και χρόνια) της ιδιοκτήτριας πέρασε στην Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου, όπου ανήκει η αρμοδιότητα συντήρησης.

Έχουν γίνει υπομνήματα από περιοίκους που επισημαίνουν τον κίνδυνο κατάρρευσης , όσο και για τον κίνδυνο τραυματισμού ζεύγους ηλικιωμένων ενοικιαστών (1ος όροφος), κατοίκων της οδού και των εκατοντάδων επισκεπτών που καθημερινά διέρχονται από το σημείο, δίπλα στην παραλιακή οδό Μπουμπουλίνας.

Ετοιμόρροπο κτίριο στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου

Ετοιμόρροπο κτίριο στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου

Αν και έχουν περάσει μήνες, καμία ουσιαστική ενέργεια δεν έχει γίνει από πλευράς αρμοδίων.

Kάτοικοι του συγκεκριμένου δρόμου, αλλά και της πόλης γενικότερα ζητούν ο δήμος Ναυπλιέων να παρέμβει (πέρα από τις προειδοποιητικές κορδέλες που έβαλε) και να πιέσει την ΕΤ.Α.Δ. ώστε, πριν συμβεί κάποιο ατύχημα και πριν καταρρεύσει το νεοκλασικό οίκημα, να γίνουν οι αναγκαίες εργασίες συντήρησης και αναπαλαίωσης.

Ετοιμόρροπο κτίριο στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου

Ετοιμόρροπο κτίριο στο ιστορικό κέντρο του Ναυπλίου

Πρόκειται για ένα κτίριο στον παραδοσιακό ιστό της πόλης που θα πρέπει να διασωθεί και, στη συνέχεια, να αποδοθεί για χρήση με ευθύνη του Δημοσίου, όπου και ανήκει.

Να σημειωθεί πως αυτό δεν είναι το μόνο ετοιμόρροπο κτίριο στην Παλιά Πόλη του Ναυπλίου, ούτε το μόνο που αποτελεί δημόσια περιουσία και έχει αφεθεί στην τύχη του.

Με πληροφορίες από ert.gr