ΡεπορτάζΑρχείο

Στο προσκήνιο η μουσειακή αξιοποίηση του παλιού μηχανοστασίου των Μύλων

Αντιπροσωπεία της Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Επαναλειτουργία Τώρα του Τραίνου στην Αργολίδα συναντήθηκε πριν λίγες μέρες με τον Τάσσο Χειβιδόπουλο.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας γνωστοποίησε τα βασικά σημεία της πρόσφατης συνάντησης του με τον πρόεδρο του ΟΣΕ Γιώργο Κακουλάκη.

Ο ίδιος ο Τάσσος Χειβιδόπουλος είχε και παλιότερα αναφερθεί στην πρόθεση μουσειακής αξιοποίησης του σταθμού και παλιού μηχανοστασίου των Μύλων με τις σπάνιες ατμομηχανες και ντιζελομηχανές που φιλοξενεί, θέμα το οποίο τέθηκε επί τάπητος και στην συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΟΣΕ.  

Εκτός από αυτό ο αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε και σε άλλα θέματα όπως η αξιοποίηση συμβόλων της σιδηροδρομικής γραμμής που εξυπηρετούσε τα μεταλλεία Ερμιόνης, καθώς και μία μελέτη για ενδεχόμενη δημιουργία ποδηλατόδρομου δίπλα στον σιδηροδρομικό άξονα Άργους Ναυπλίου.

Επίσης συζητήθηκε η διαδικασία και τα στάδια εκπόνησης της μελέτης βιωσιμότητας που θα χρηματοδοτήσει ο Δήμος Ναυπλιέων καθώς και η από κοινού θέληση για συνάντηση με την διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Από την πλευρά της Πρωτοβουλίας Πολιτών συμμετείχαν οι Τόλης Κοΐνης, Αντρέας Κοροβέσης, Σωτήρης Μανός, Βαγγέλης Ντάνης, Χρήστος Σάιτ και Τάσος Ταραντίλης.