ΠολιτικήΑρχείο

Τίτλοι τέλους από ΝΔ στον Τατούλη

Οριστικό τέλος στα σενάρια περί στήριξης του νυν Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη από τη Νέα Δημοκρατία στις προσεχείς εκλογές, έδωσε ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, από την Τρίπολη.

Λευτέρης Αυγενάκης στην Τρίπολη

Ο κος Αυγενάκης στο πλαίσιο της εκδήλωσης με θέμα «Ανοιχτός διάλογος με στελέχη της αυτοδιοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου», δήλωσε αναφερόμενος στον Πέτρο Τατούλη: «Φαίνεται μέχρι τώρα ότι ο κ. Τατούλης δεν συμβαδίζει με την ΝΔ και την πορεία που έχει χαράξει η ηγεσία της Παράταξής μας. Μένει σε εκείνον και στα στελέχη της Περιφέρειας να επανεξετάσουν τη στρατηγική τους».

Λευτέρης Αυγενάκης στην Τρίπολη

Εντωμεταξύ,  σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του anagnostis τις προηγούμενες ημέρες έγινε δημοσκόπηση στην Πελοπόννησο, στην οποία αναζητούνταν απαντήσεις σχετικά με την προτίμηση των ψηφοφόρων για το πρόσωπο που θα στηρίξει η Νέα Δημοκρατία για την θέση του Περιφερειάρχη.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης με αυτοδιοικητικά στελέχη της Πελοποννήσου το απόγευμα της Κυριακής στην Τρίπολη, ο Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ, παρουσίασε τις θέσεις του κόμματός του για τη μεταρρύθμιση της Αυτοδιοίκησης επισημαίνοντας «η ΝΔ θέλει μια Αυτοδιοίκηση αυτόνομη και αποτελεσματική, που δίνει πραγματικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Εμείς, πιστεύουμε στην αποκέντρωση και όχι στο δυσλειτουργικό Κράτος. Πιστεύουμε σε μια Αυτοδιοίκηση από την τοπική κοινωνία και όχι στην πατρωνία από κομματικούς κυβερνητικούς εγκάθετους. Εμείς δεν θέλουμε την Αυτοδιοίκηση ως περιβάλλον παραπολιτικής και ανίερων συμμαχιών, τη θέλουμε ως μοχλό ανάπτυξης, τη θέλουμε ως πυλώνα Δημοκρατίας».

Λευτέρης Αυγενάκης στην Τρίπολη

Εξέφρασε παράλληλα την αντίρρησή του για την απλή αναλογική: «η Κυβέρνηση επιδιώκει το χάος και την αποδυνάμωση της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στόχος τους το ΥΠΕΣ να πάρει τον έλεγχο των Δήμων και των Περιφερειών, τα συλλογικά όργανα των οποίων δεν θα μπορούν να λάβουν αποφάσεις. Η θέση της ΝΔ γύρω από το θέμα του εκλογικού νόμου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ξεκάθαρη και απηχεί τη συντριπτική πλειοψηφία όσων ασχολούνται με την αυτοδιοίκηση. Η απλή αναλογική είναι βέβαιο ότι θα οδηγήσει σε ακυβερνησία τους Δήμους και τις Περιφέρειες και θα πλήξει την αξιοπιστία της Αυτοδιοίκησης».

Πρόσθεσε ακόμα ότι «η Κυβέρνηση επιθυμεί να αλλάξει τους συσχετισμούς στην Αυτοδιοίκηση. Όχι μόνο στοχεύει στην αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών, αλλά βάλλει εναντίον του συστήματος διακυβέρνησης των ΟΤΑ με σκοπό να προκαλέσει χάος».