ΚοινωνίαΑρχείο

Από την Ζάκυνθο στις φυλακές Ναυπλίου ο 26χρονος που σκότωσε τον πατέρα του γιατί βίαζε τα ανήλικα αδέλφια του

Στις φυλακές Ναυπλίου, μετά την απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή για προσωρινή προφυλάκιση του, αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες της ΕΡΤ Ζακύνθου, ο 26χρονος που ομολόγησε ότι δολοφόνησε το βράδυ της Κυριακής 27ης Μαΐου τον 70χρονο πατέρα του, στην άκρη του δρόμου, στην περιοχή Αη Λιάς Βολιμών Ζακύνθου. 

Ο 26χρονος υποστήριξε πως το κίνητρό του ήταν η κακοποίηση του, σεξουαλική και όχι μόνο, όπως και των δύο ανήλικων ετεροθαλών αδελφών του, ενός αγοριού και ενός κοριτσιού καθώς και της μεγαλύτερης ετεροθαλούς αδελφής του, με κοινό το αίτημα για επιεική αντιμετώπισή του από την δικαιοσύνη.

Ζάκυνθος πατροκτόνος

Πολλοί ήταν οι κάτοικοι που είχαν συγκεντρωθεί στα Δικαστήρια της Ζακύνθου την ώρα που ο 26χρονος οδηγούνταν στο κτίριο, οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

Για το θέμα είχαν γίνει επανειλημμένες καταγγελίες εδώ και χρόνια στο «Χαμόγελο του Παιδιού» αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες του νησιού αν και είχαν ενημερωθεί, δεν έκαναν απολύτως τίποτα για να απομακρύνουν τα παιδιά από το «τέρας» που τα κακοποιούσε σεξουαλικά.