ΠολιτικήΑρχείο

Τι ρόλο έπαιξε ο Σαμαράς στη μεταστροφή της Παναγιωτοπούλου

Ένα οργισμένο τηλεφώνημα πρώην πρωθυπουργού σε νυν αντιπεριφερειάρχη της Πελοποννήσου, θηλυκού γένους, προκάλεσε τη μεταστροφή της δεύτερης αναφορικά με την στάση της απέναντι στον Τατούλη. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το messiniapress.gr ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε σε έντονο ύφος …συμμόρφωση και απαίτησε δήλωση – «άδειασμα» στον Τατούλη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με το εν λόγω ρεπορτάζ, ο Αντώνης Σαμαράς επικοινώνησε με τη θεματική αντιπεριφερειάρχη και Περιφερειακή Σύμβουλο Αργολίδας, Ελένη Παναγιωτοπούλου, από την οποία ζήτησε να …ξαναδεί τη θέση της σε σχέση με τις δηλώσεις του κ. Αυγενάκη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι συστάσεις προς την κα Παναγιωτοπούλου ήταν εξαιρετικά αυστηρές, καθώς ο κ. Σαμαράς απαίτησε να υπάρξει δήλωση, με την οποία η αντιπεριφερειάρχης θα κρατά αποστάσεις από τον κ. Τατούλη, όπως και έγινε.

Οι δηλώσεις του Λευτέρη Αυγενάκη και το «άδειασμα» σε Τατούλη, ουσιαστικά, φαίνεται δεν ήταν τίποτα άλλο παρά ένα ακόμα επεισόδιο στην κόντρα μεταξύ Σαμαρά και Τατούλη. 

Μάλιστα σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελευθερία» ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά και της Ν.Δ.

Όπως αναφέρει το εν λόγω δημοσίευμα:

«Αφού υπερέβη πολλές φορές τα εσκαμμένα, δεν υπολόγισε ότι υπάρχουν όρια, και στη φάση αποκάλυψης του κοριού στο γραφείο της Ελ. Αλειφέρη ο κ. Τατούλης άνοιξε βεντέτα με την αξιωματική αντιπολίτευση, με την οποία πολιτεύτηκε και η κόρη του.

Στο μεταξύ η παράταξή του φυλλορροεί, ιδίως μετά τη γραμμή Αυγενάκη που τον έθεσε εκτός πεδίου της Ν.Δ. Στη συνέχεια, παρά την αρχική ερμαφρόδιτη στάση των 11 νεοδημοκρατών, άρχισε από χθες το ξήλωμα του πουλόβερ. Πρώτα η Ελ. Παναγιωτοπούλου, αντιπεριφερειάρχης Υγείας αλλά κυρίως αναπληρώτρια γραμματέας Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ν.Δ. και μέλος της Πολιτικής Επιτροπής, και στη συνέχεια οι σύμβουλοι Ιωάννης Κατσίρης και Θαν. Πισιμίσης ξεχώρισαν τη θέση τους στηρίζοντας την κομματική γραμμή. Για τον δεύτερο υπήρξε διευκρινιστική δήλωση μέσω της παράταξης Τατούλη, η οποία αντιφάσκει με την προηγούμενη που αναρτήθηκε σε blog της Κορινθίας. Θέση μακριά από τον Τατούλη πήρε και ο σύμβουλος Αγγ. Χρονάς.

Μετά από όλα αυτά, και ενώ όλα έδειχναν ότι η εγκατάλειψη Τατούλη θα γινόταν σταδιακά μέχρι το φθινόπωρο, φαίνεται ότι οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες, καθώς είναι η ώρα του Κ. Μητσοτάκη να θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας στους τατουλικούς νεοδημοκράτες και να καλέσει σε παραίτηση από την κομματική ιδιότητα όσους δεν πειθαρχήσουν. Κάθε καθυστέρηση αφαιρεί πόντους και κυρίως κύρος από τη Ν.Δ., κάτι που μπορεί να της στοιχίσει στις επερχόμενες εκλογές της αυτοδιοίκησης στην Πελοπόννησο».