ΡεπορτάζΑρχείο

Στο κόκκινο τα νεκροταφεία του Ναυπλίου και της Άριας

Σε Δρέπανο, Λευκάκια και παρακείμενα χωριά καταλήγουν πλέον οι νεκροί του Ναυπλίου αφού και το κοιμητήριο της Άριας που αποτελούσε μέχρι σήμερα την πλησιέστερη εναλλακτική λύση, δεν έχει παρά ελάχιστους χώρους διαθέσιμους.

Έτσι λοιπόν στο σχεδόν υπερπλήρες νεκροταφείο του Ναυπλίου προστίθεται και αυτό της Άριας, με αποτέλεσμα οι Ναυπλιώτες όταν πεθαίνουν να οδηγούνται στα πλησιέστερα χωριά που και αυτών τα κοιμητήρια δεν ξέρουμε ακόμα για πόσο καιρό θα είναι σε θέση να δέχονται έξτρα φόρτο για τον οποίο δεν είναι σχεδιασμένα.

Νεκροταφείο Ναυπλίου

Συν τοις άλλοις οι συγγενείς και φίλοι των θανόντων ταλαιπωρούνται καθώς είναι αναγκασμένοι να κάνουν ακόμα και πάνω από 10 χλμ. κάθε φορά για να φροντίσουν τα μνήματα και να αποδώσουν φόρο τιμής στους δικούς τους.

Είναι σύνηθες άλλωστε οι νεκροί να κηδεύονται στον τόπο καταγωγής τους κατόπιν επιθυμίας τους όσο οι ίδιοι βρίσκονταν εν ζωή. Φανταστείτε άλλωστε να γεμίσουν και τα νεκροταφεία στα χωριά…  

Νεκροταφείο Ναυπλίου

Το πρόβλημα γίνεται ολοένα και μεγαλύτερο καθιστώντας επιτακτικότερη την ανάγκη εξεύρεσης οικοπέδου από τον Δήμο προκειμένου να γίνει ένα νέο κοιμητήριο που θα εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει.

Οι αρμόδιοι οφείλουν να σκύψουν πάνω από το πρόβλημα όσο είναι ακόμα καιρός, γιατί η εκταφή κάποιων νεκρών που συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν πρόκειται να αποτελέσει παρά μόνο μία προσωρινή λύση.