ΕκδηλώσειςΑρχείο

Προφεστιβαλική Μουσική Βραδιά στο Ναύπλιο

Ο Θεατρικός Όμιλος Ερμιονίδας, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Ερμιονίδας και την Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, εν όψει του επετειακού, 5ου  Φεστιβάλ επαγγελματικού Θεάτρου “Ερμηνείες στην Ερμιονίδα” που θα διεξαχθεί και φέτος το καλοκαίρι (Ιούλιος-Σεπτέμβριος) στην έδρα του, τον Πολυχώρο ARTίκι “Μαράικε Ηλιού Ντε Κόνιγνγκ” στο Κρανίδι, «ταξιδεύει» στο Ναύπλιο την Κυριακή 17 Ιουνίου για να παρουσιάσει το Πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ στο κοινό της Αργολίδας και διοργανώνει στο Φουγάρο στο Ναύπλιο Προφεστιβαλική Μουσική Βραδιά με τον δημοφιλή ερμηνευτή Όθωνα Μεταξά, με ελεύθερη είσοδο.

Η επίσημη Παρουσίαση του Προγράμματος του Φεστιβάλ για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ και ΗΜΕ θα γίνει στις 19.00 και στις 21.30 θα ξεκινήσει η Μουσική Βραδιά.

Όθωνας Μεταξάς

Τον Όθωνα Μεταξά θα συνοδεύσει η ορχήστρα του Γιάννη Μπελώνη:

Μαέστρος-Πιάνο: Γιάννης Μπελώνης, Κιθάρα: Βαγγέλης Κονταράτος, Μπουζούκι-Λαούτο-Μαντολίνο: Σταύρος Δεριζιώτης, Κλαρινέτο-Σαξόφωνο: Ερμόλαος Κατζουρίδης, Ντράμς: Γιάννης Χαραλαμπίδης, Κοντραμπάσο: Αντώνης Αρβανίτης.

Η παρουσία του Θεατρικού Ομίλου Ερμιονίδας στο Ναύπλιο –για πρώτη φορά σε επίπεδο διοργάνωσης μουσικής εκδήλωσης, πέρα από τις κατά καιρούς παρουσιάσεις θεατρικών του παραγωγών- έχει στόχο την εγγύτερη προσέγγιση του Αργολικού κοινού, την ενημέρωσή του και την προσέλκυσή του στο Φεστιβάλ, που έχοντας λειτουργήσει ήδη τέσσερα χρόνια με μεγάλη επιτυχία και έχοντας συγκεντρώσει μεγάλα ονόματα του ελληνικού θεάτρου, αποσκοπεί να συμβάλει και φέτος στην προώθηση του θεάτρου στην ελληνική περιφέρεια και συγκεκριμένα στην όμορφη Ερμιονίδα, καθώς και στην τόνωση της ήδη έντονης τουριστικής της ανάπτυξης, προωθώντας την καλλιέργεια και τη διάδοση του πολιτισμού.

Το Φεστιβάλ

Πρόκειται για την αναμφισβήτητα καθιερωμένη πλέον κορυφαία πολιτιστική διοργάνωση στην Ερμιονίδα, με διοργανωτή τον Θ.Ο.Ε. και με την επιμέλεια και άγρυπνη καθοδήγηση του εμπνευστή του, καθηγητή κ. Κώστα Γεωργουσόπουλου, που εγκαινιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2014 και έχει ήδη λειτουργήσει σε τέσσερεις περιόδους με μεγάλη επιτυχία, έχοντας πλέον εξελιχθεί σε θεσμό, συγκεντρώνοντας επιλεγμένες αθηναϊκές παραστάσεις και τα μεγαλύτερα ονόματα του ελληνικού επαγγελματικού θεάτρου μέσα σε διάστημα ενός περίπου μήνα.

Το κοινό του Φεστιβάλ είναι οι μόνιμοι κάτοικοι της Ερμιονίδας και οι οικογένειές τους που τους επισκέπτονται για το καλοκαίρι, κάτοικοι του νομού Αργολίδας που επιζητούν το καλό θέατρο, πλήθος επισκεπτών και παραθεριστών από την Αθήνα και άλλα σημεία της Ελλάδας και Αθηναίοι που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στην περιοχή.

Το 5ο Φεστιβάλ «Ερμηνείες στην Ερμιονίδα» θα ανοίξει στις 28 Ιουλίου με Συναυλία της Γιώτας Νέγκα και θα περιλαμβάνει έξι επιλεγμένες αθηναϊκές θεατρικές παραστάσεις, με τη συμμετοχή εκλεκτών ονομάτων του ελληνικού θεάτρου.

Θα προηγηθεί στις αρχές Ιουλίου (7,8,10/7), σε προφεστιβαλικό επίπεδο, η παρουσίαση της πρωτότυπης θεατρικής παραγωγής-performance του Θ.Ο.Ε. με τίτλο «Έρωτα Εσύ… Προαναγγέλλοντας τη Μήδεια».