ΚοινωνίαΑρχείο

Προτρέπουν τους Γερμανούς να έρθουν για δωρεάν κάμπινγκ στην Αργολίδα!

Την Κυριακή 10 Ιουνίου στις 18.00μμ. έγινε συνάντηση του Διοικητικού της Ένωσης Κάμπινγκ Αργολίδας-Πελοποννήσου με τους 3 Βουλευτές Αργολίδας στο Πνευματικό Κέντρο Δρεπάνου.

Συζητήθηκε η άθλια κατάσταση που βιώνουν τα κάμπινγκ της Αργολίδας και Πελοποννήσου τα τελευταία χρόνια και διαβάστηκε ο τελευταίος Νόμος που ισχύει απο τις 7/07/2016 (Νόμος 4403/2016,Αρθρο 31 Παρ.5, ΦΕΚ Α125).Επίσης, διαβάστηκε ένας γερμανικός οδηγός, ο οποίος κατευθύνει όλους τους γερμανόφωνους της Ευρώπης στο Ελεύθερο Κάμπινγκ (μέσω ίντερνετ με αντίτιμο 18,00 ευρώ έκαστος) σε πολλά σημεία Αργολίδας και Πελοποννήσου (παραλίες,αρχαιολογικούς χώρους κτλ.) και όχι σε κάμπινγκ.

Τοποθετήθηκαν και οι τρεις Βουλευτές λέγοντας ότι ο Νόμος έχει μια ασάφεια όσον αφορά ότι «Απαγορεύεται η εγκατάσταση Σκηνών, Τροχόσπιτων, ρυμουλκούμενων, ημίρυμουλκούμενων & Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων σε αιγιαλούς, αρχαιολογικούς χώρους, πάρκινγκ, παραλίες, κοινόχρηστους χώρους. Επιβάλλονται ποινικές κυρώσεις και χρηματικό πρόστιμο 300 ευρώ».

Τι σημαίνει εγκατάσταση είναι λοιπόν το ερώτημα για τα αυτοκινούμενα τροχόσπιτα; Σημαίνει ότι μπορεί να σταθμεύσει χωρίς να ανοίξει τέντες, τραπέζια κτλ.; Άρα η Τουριστική Αστυνομία πρέπει να ασχολείται μόνο με αυτό το θέμα όλη μέρα και νύχτα για να πιάσει τους κλέφτες;

Ανακαλύφθηκε λοιπόν ότι η ασάφεια αυτή, δημιουργεί πρόβλημα στην επιβολή και το έργο της Τουριστικής Αστυνομίας η οποία με μόνο 3 άτομα για όλη την Αργολίδα όσο και να προσπαθεί  μόνη της,δεν μπορεί να μειώσει το πρόβλημα.

Συνάντηση Ένωσης Κάμπινγκ Αργολίδας με τους τρεις βουλευτές Αργολίδας

Οι 3 Βουλευτές μας δεσμεύτηκαν ότι θα στηρίξουν τις προσπάθειές μας ώστε όλες οι Αρχές να ενεργοποιηθούν και να εφαρμόσουν τον Νόμο καθώς και να τροποποιηθεί ο Νόμος στο σημείο του προστίμου.Να γίνει δηλ. διοικητικό ώστε να υπάρχει ο φόβος αφαίρεσης πινακίδων, αφού έχει προειδοποιηθεί ο τουρίστας και διαπράττει διανυκτέρευση μετά τις 11 το βράδυ.

Αμέσως μετά την συνάντηση αυτή ειπώθηκε ότι θα πρέπει όλοι οι Δήμοι στην Αργολίδα να φτιάξουν πινακίδες με συγκεκριμένο κείμενο στα ελληνικά και αγγλικά στα σημεία που υπάρχει το πρόβλημα και να αναλάβουν όλες οι Αρχές τις ευθύνες τους.

Τέλος, θα ενημερωθούν για το θέμα και για τον γερμανικό οδηγό η Υπουργός Τουρισμού κυρία Κουντουρά, ο ΕΟΤ, η Πανελλήνια Ένωση Κάμπινγκ Ελλάδος και η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Η φοροδιαφυγή, η άγρα τουριστών, η μόλυνση του περιβάλλοντος, η επικυνδυνότητα πυρκαγιάς και η κοροιδία αυτών των τουριστών με αυτοκινούμενο τροχόσπιτο που κάνουν δωρεάν διανυκτερεύσεις στο μεγαλύτερο αρχαιολογικό πάρκο της Ευρώπης, την Αργολίδα πρέπει επιτέλους να σταματήσει, αν σεβόμαστε όλοι πρώτα τους εαυτούς μας. Αυτές ήταν η απόφασεις μας τις οποίες ξεκινάμε να υλοποιήσουμε όλοι μαζί!